Patrocinadors i Col·laboradors del Golem Fest 2023

COORGANIZADO CON


Bibliotecas Municipales de Valencia

La Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de València, formada en l’actualitat per 31 biblioteques situades en diferents barris de la ciutat, és un servei públic que presta l’Ajuntament a tots els ciutadans/as. L’entrada és lliure i gratuïta. No és necessari cap requisit per a utilitzar els materials que s’ofereixen a les sales de lectura.

S’organitzen visites guiades en grups per a adults i xiquets, sol·licitant-les prèviament.


El Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València s’ha traçat com un dels principals objectius la difusió del patrimoni immoble de la Universitat de València.

En este sentit, sense lloc a dubte, l’edifici històric La Nau constitueix el principal baluard de la Universitat de València, tant pel seu continent com pel seu contingut. Esta construcció singular emplaçada en el centre de la ciutat de València constitueix la història mateixa de la Universitat que, a més, alberga part de les principals col·leccions del patrimoni universitari.

Més enllà de ser testimoni històric, ha sigut voluntat de la Universitat preservar La Nau i convertir-la en el principal referent cultural de la institució universitària. És pel que la Biblioteca Històrica conviu amb l’antic rectorat, el paranimf, l’aula magna, la sala Matilde Salvador, la capella, les sales d’exposicions, aules i les dependències administratives de la gestió cultural.

Per part seua, el Jardí Botànic de la Universitat de València és un museu viu situat en el centre històric de la ciutat, un espai universitari obert al públic que té com a missió popularitzar el món vegetal fomentant el seu estudi, ensenyament, divulgació i conservació, així com també el seu ús sostenible. Entre els objectius del jardí es troben mantindre les col·leccions científiques de plantes vives, conservant un llegat històric de dos-cents anys de cultiu continuat, que inclou també els arbres monumentals i el patrimoni arquitectònic. Encara més, té la responsabilitat de mantindre la tradició dels jardins botànics a València, que es remunta al segle XVI, quan la Universitat va crear un hort de simples per a l’ensenyament de la medicina. PATROCINADORES

Logos Dacsa

Dacsa Group: És un grup industrial dedicat al desenvolupament d’Ingredients Alimentaris i compta amb tres àrees de negoci: Molta d’Arròs, Molta de Dacsa i Solucions Alimentàries.

Amb nou plantes de producció distribuïdes en sis localitzacions diferents a Europa (Espanya, Portugal, Polònia i el Regne Unit) i més de 500 empleats, Dacsa Group és l’empresa líder a Europa en molta de dacsa en tots els seus sectors: cereals de desdejuni, snacks i indústria cervesera, i és un reconegut productor d’arròs a Espanya i Portugal.

Dacsa Group té com a objectiu convertir-se en el soci de confiança dels seus clients aportant noves solucions de valor afegit a la indústria alimentària. www.arrozdacsa.com

Nuevo Spot Dacsa: “Pep y Pepper”

Rismar és una empresa que promou habitatge de renda lliure i té la seua activitat centrada en Almássera. El nostre lema ha sigut: “Habitatges per a viure”.


COLABORADORES

Sweet Hotel Renasa: És un hotel independent amb gran tradició a València. Inaugurat en 1969 i després de diverses restauracions completes, ha sigut sempre molt valorat i sol·licitat pels seus clients i aconsegueix, habitualment, una de les mitjanes d’ocupació més altes de la ciutat.

En l’actualitat ho gestiona el grup Sweet, amb diversos hotels a la ciutat de València i en contínua expansió. L’objectiu és instaurar un model productiu que siga rendible a través de les bones experiències dels nostres clients i la seua satisfacció.

L’àrea de restaurant també és molt valorada a la ciutat, amb un estil de cuina internacional mesclada amb plats de la regió i buscat especialment per a menjars i sopars d’empresa en la privacitat dels nostres salons. http://sweethotelrenasa.com


EDITORIALES COLABORADORAS

ALFAGUARA

Fundada a l’octubre de 1964 pel constructor espanyol Jesús Huarte, qui va elegir com a directors a Camilo José Cela i els seus germans Juan Carlos i Jorge Cela. El seu nom prové de l’àrab i significa «la font que raja i corre». En 1975, Jaime Salinas, fill del poeta Jaime Salinas, va ascendir a la direcció i va rellançar l’editorial com un nou i ambiciós projecte, encarregant el disseny de les cobertes i interiors a Enric Satué, qui crea una imatge inconfusible que encara hui es manté en les cobertes de l’editorial. Salinas va aconseguir convertir Alfaguara en el referent de l’edició en castellà que ara és. En 1980 va passar a formar part del Grup Timó, que més tard es va convertir en Grupo Santillana, ampliant així la seua activitat al camp de les edicions generals i donant cabuda a les obres de creació literària per a totes les edats. En 2014, Alfaguara va passar a formar part de Penguin Random House Grup Editorial. Alfaguara és una de les editorials de referència en el camp de la creació literària en llengua espanyola. Este fet, cada vegada més palés per a milers de lectors, no és fruit de la casualitat. Alfaguara porta anys publicant el millor que s’escriu a Espanya i Amèrica Llatina, als autors fonamentals, els que marquen pauta, els que determinen els principals corrents d’influències. Des de fa molts anys, Alfaguara és també una editorial amb vocació global, amb una determinant presència en tota Llatinoamèrica a més d’Espanya.

Entre els seus objectius sempre ha estat el d’acabar amb les fronteres imposades a la llengua comuna. D’aquí ve que els seus plantejaments no provinguen mai d’una visió nacional de la literatura, sinó d’una visió globalitzada en la qual s’inclouen tots els escriptors i tots els lectors del nostre idioma. El projecte Alfaguara Global, en el qual pren cos esta visió editorial, s’inicia en 1993 amb la publicació de Quan ja no import, de Juan Carlos Onetti, un dels autors emblemàtics de la literatura llatinoamericana del nostre segle. Esta edició, fruit de l’esforç comú dels editors d’Alfaguara a un costat i a l’altre de l’Atlàntic, va servir com a far que va marcar el camí a seguir. Des de llavors s’han vingut succeint els llançaments d’escriptors espanyols i llatinoamericans, tant del conegut com «boom» i generacions posteriors, en un permanent camí d’anada i tornada d’Amèrica a Espanya i d’Espanya a Amèrica, que cada vegada dota de major sentit la vocació global d’Alfaguara. El Premi Alfaguara de Novel·la, que es ve convocant des de 1998 i la creació de la qual data de 1965, encara que es vera interromput durant uns anys, també apunta clarament en esta adreça: editar, distribuir i promocionar la novel·la guanyadora per tot l’àmbit de l’espanyol, amb el que ha aconseguit arribar a cinc-cents milions de lectors potencials. En 2021 va rebre a Espanya el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural.


Almuzara és una editorial generalista que opera a Espanya i Amèrica Llatina i el fons editorial de la qual sobrepassa els 2.000 títols. Va nàixer fa ja més de dèsset anys i edita amb els segells Almuzara, Arcopress, Berenice, Toromítico, Sekotia, Guadalmazán, Lid i Mascaró de Proa. Té un ampli catàleg entre els quals destaquen els llibres de misteris, del qual actualment és una referència, història, les novel·les històriques, els temes de societat actual, els assajos i els llibres amb continguts locals. Té seu a Còrdova i és una editorial de referència en l’aportació de nous valors al món de la literatura.  


Editorial Alrevés és un segell barceloní fundat al març 2009 per un grup de joves editors amb experiència en el sector i diferents inquietuds; va publicar els seus primers títols al setembre d’eixe mateix any.

L’esperit d’Alrevés, com el seu nom indica, sempre va ser i continua sent el d’intentar enfocar i mirar d’una manera diferent el sector del llibre.

En els seus inicis, l’editorial, sense crear col·leccions, editava una gran varietat de gèneres tant en català com en castellà: poesia, humor gràfic, no-ficció, biografies, novel·la negra, narrativa, creixement personal i infantil.

Este ampli elenc, no obstant això, es va anar reduint gradualment a mesura que es van crear les col·leccions i especialment a partir de que l’editorial prenguera la decisió d’apostar per la narrativa social-negre-criminal en castellà.

Des de 2018 l’editorial edita també la col·lecció SinFicción, dedicada exclusivament a llibres sobre crims reals que han ocorregut a Espanya.


anagrama editorial

Anagrama: Editorial independent fundada en 1969, ha publicat al voltant de 4.000 títols. Com una constant al llarg d’estes cinc dècades, cal subratllar: la cerca de noves veus -és a dir, l’aposta pels possibles clàssics del futur- tant en narrativa com en assaig, al nostre país i en altres àmbits; el rescat d’aquells clàssics del segle XX negligits o ja introbables; l’exploració entorn dels debats polítics, morals i culturals més significatius del nostre temps.

Jorge Herralde és fundador i director d’Editorial Anagrama, els primers títols del qual van aparéixer en 1969.


Logo Apache Libros

Apatxe Editors: És una editorial, establida a Madrid, que va nàixer en 2015. Els principals pilars de l’editorial són la ciència-ficció, el terror, la fantasia i el rock. A través d’assajos, narrativa, còmic o llibres il·lustrats tractem d’explorar estes temàtiques.

Poden visitar el nostre catàleg en www.apachelibros.com


candaya

Candaya: Presa el seu nom d’eixe regne fantàstic al qual es dirigeixen, muntats en Clavileño, El Quixot i Sancho per a acabar amb els encanteris diabòlics del gegant Malambruno. Amb la mateixa vocació i voluntat quixotesca naix l’editorial Candaya, que pretén, des de la seua modèstia, lluitar contra eixos altres maleficis, encara més perversos i malintencionats, que condemnen a l’ostracisme a molts escriptors llatinoamericans.

Creiem que la literatura hispanoamericana està vivint un dels moments de major vitalitat i creativitat de la seua història. No obstant això, a causa de la successió de crisis econòmiques i polítiques en el continent (i també a Espanya) i a la proliferació de polítiques editorials regides quasi exclusivament per criteris de rendibilitat immediata, són moltes les dificultats a les quals han d’enfrontar-se obres de reconeguda qualitat per a ser publicades entre nosaltres i fins i tot en els seus propis països.

Oferir un espai editorial a autors (especialment hispanoamericans) que considerem de gran valor (als nous i als injustament oblidats) serà l’eix de la nostra labor editorial, que vol estar regida fonamentalment per tres principis: convenciment, risc i rigor. L’aposta per la literatura més arriscada i compromesa (amb el present, amb la història, amb els abismes interiors de l’escriptor i, sobretot, amb el llenguatge i les formes) que s’està escrivint al nostre país, és l’altre eix essencial de l’editorial Candaya. El nostre propòsit és crear un espai de diàleg i trobada entre els escriptors contemporanis dels dos costats de l’atlàntic, que no sempre tenen la visibilitat que pensem que mereixen.  

L’Editorial Candaya té quatre col·leccions: narrativa, poesia, assaig i oberta. Els plans inicials de l’Editorial Candaya són publicar dotze llibres a l’any. Tots els llibres de poesia irn, en general, precedits de pròleg a càrrec de crítics o escriptors de prestigi i els llibres d’assaig, van acompanyats d’un DVD amb un documental inèdit sobre l’escriptor.


Congost Edicions és una editorial especialitzada en còmic per a adults, en format de novel·la gràfica, en llibres sobre història del cinema i assaig sobre el nové i el seté art. «No hi ha dreceres per a arribar a la cultura, cerca un congost».


Edicions B és el segell editorial hereu del fons de l’antiga Editorial Bruguera i del TBO. Fundada en 1987, a l’abril de 2017 és adquirida per Penguin Random House Grup Editorial. Està formada per les col·leccions: La Trama, col·lecció de novel·la negra i thriller amb autors com Patricia Cornwell o John Katzenbach; Històrica, col·lecció en la qual la novel·la històrica conjumina rigor i entreteniment perquè el lector visca els moments més apassionants de la història; No Ficció, col·lecció en la qual es publiquen obres de divulgació científica, assajos, biografies i memòries, llibres de psicologia i autoajuda, en ella es poden trobar noms d’autors com Daniel Goleman, Noam Chomsky, Antonio Bolinches o Nuria Varela; Millenium, que és la col·lecció d’espiritualitat de B; Grans Novel·les, col·lecció que per temàtica i personatges atrau principalment al públic femení; i B de Còmic, on es publiquen els millors còmics per a tots els públics i on poden trobar-se personatges com Mortadelo i Filemó o Superlópez.


InLimbo Edicions és una editorial independent fundada en 2020 a Albacete. El seu objectiu principal és assassinar el real i enterrar-lo al pati. Per a això, publica narrativa contemporània inquietant, insòlita i de desassossec, així com poesia d’avantguarda, amb especial atenció a obres escrites per dones de totes dues ribes, l’espanyola i la llatinoamericana. Amb cada títol, construeixen el monstre que et menjarà.

www.inlimbo.es


La màquina que fa PING!: És una editorial que publica fantasia i ciència-ficció diferent. Fantasia fusió, ciència-ficció renovada, fantasia evolucionada. L’originalitat és l’ADN dels llibres de La màquina que fa PING! Els nostres llibres i autors viatgen més enllà dels mapes coneguts. Grans autors com la Xina Miéville, Julian May, Tim Pratt, Robert Shearman, Laura Ponce, Claudia Andrade Ecchio, Joaquín María Azagra Car, Juan Simeran, Cristian Romero, Cat Rambo…


Editorial Pez de Plata

Peix de plata és una editorial independent que depén dels seus autors i dels seus lectors. També depén de llibreters i distribuïdors. Peix de Plata no és una editorial independent.

Publiquem NARRATIVA ESPANYOLA CONTEMPORÀNIA (i alguna cosa més). Podem dir, i ho diem, que ens especialitzem en narrativa humorística i literatura de gènere, encara que tot val quan els nostres autors persegueixen a través de les seues obres el gran objectiu pertorbador: la provocació de sensacions materials en el lector. Imaginació. Personalitat. Fugida sistemàtica del lloc comú. Ací trobaràs als nostres autors.