Patrocinadors i Col·laboradors del Golem Fest

COORGANITZAT AMB

Generalitat Valenciana

Bibliotecas Municipales de Valencia

La Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de València, formada en l’actualitat per 31 biblioteques situades en diferents barris de la ciutat, és un servei públic que presta l’Ajuntament a tots els ciutadans/as. L’entrada és lliure i gratuïta. No és necessari cap requisit per a utilitzar els materials que s’ofereixen a les sales de lectura.

S’organitzen visites guiades en grups per a adults i xiquets, sol·licitant-les prèviament.


Universidad de Valencia

El Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València: S’ha traçat com un dels principals objectius la difusió del patrimoni immoble de la Universitat de València.

En aquest sentit, sense lloc a dubte, l’edifici històric La Nau constitueix el principal baluard de la Universitat de València, tant pel seu continent com pel seu contingut. Aquesta construcció singular emplaçada en el centre de la ciutat de València constitueix la història mateixa de la Universitat que, a més, alberga part de les principals col·leccions del patrimoni universitari.

Més enllà de ser testimoni històric, ha sigut voluntat de la Universitat preservar La Nau i convertir-la en el principal referent cultural de la institució universitària. És pel que la Biblioteca Històrica conviu amb l’antic rectorat, el paranimf, l’aula magna, la sala Matilde Salvador, la capella, les sales d’exposicions, aules i les dependències administratives de la gestió cultural.


PATROCINADORS

Logos Dacsa

Dacsa Group: És un grup industrial dedicat al desenvolupament d’Ingredients Alimentaris i compta amb tres àrees de negoci: Mòlta d’Arròs, Mòlta de Dacsa i Solucions Alimentàries.

Amb nou plantes de producció distribuïdes en sis localitzacions diferents a Europa (Espanya, Portugal, Polònia i el Regne Unit) i més de 500 empleats, Dacsa Group és l’empresa capdavantera a Europa en mòlta de dacsa en tots els seus sectors: cereals de desdejuni, snacks i indústria cervecera, i és un reconegut productor d’arròs a Espanya i Portugal.

Dacsa Group té com a objectiu convertir-se en el soci de confiança dels seus clients aportant noves solucions de valor afegit a la indústria alimentària. www.arrozdacsa.com

Nuevo Spot Dacsa: “Pep y Pepper”

Rismar és una empresa que promou habitatge de renda lliure i té la seua activitat centrada en Almássera. El nostre lema ha sigut: “Habitatges per a viure”.


COL·LABORADORS

Logo EMT

EMT València és l’empresa municipal que opera els autobusos urbans de València. Cada dia més de 300.000 persones ens utilitzen per a moure’s per la ciutat i hem sigut triada empresa d’autobusos de l’any 2018.

La nostra missió principal és oferir la millor experiència de transport a la ciutadania i liderar el canvi de model cap a una València més sostenible. Però, per a ser un referent en la ciutat, també és necessari participar i recolzar la tradició, la reivindicació i la cultura.

Totes juntes i pas a pas estem fent possible que viure en una ciutat més amable, segura i sostenible no siga un relat de fantasia o ciència ficció.


Sweet Hotel Renasa: És un hotel independent amb gran tradició a València. Inaugurat en 1969 i després de diverses restauracions completes, ha sigut sempre molt valorat i sol·licitat pels seus clients i aconsegueix, habitualment, una de les mitjanes d’ocupació més altes de la ciutat.

En l’actualitat ho gestiona el grup Sweet, amb diversos hotels en la ciutat de València i en contínua expansió. L’objectiu és instaurar un model productiu que siga rendible a través de les bones experiències dels nostres clients i la seua satisfacció.

L’àrea de restaurant també és molt valorada en la ciutat, amb un estil de cuina internacional barrejada amb plats de la regió i cercat especialment per a menjars i sopars d’empresa en la privadesa dels nostres salons. http://sweethotelrenasa.com


EDITORIALS COL·LABORADORES

acantilado

Acantilado: És una editorial independent fundada en 1999 per Jaume Vallcorba. En 2008 es va incorporar al segell Sandra Ollo, qui va exercir els càrrecs d’editora i gerent fins al 2014, quan va assumir la direcció. El catàleg es concep com un espai de reflexió transversal on els llibres de diferents èpoques i gèneres dialoguen entre si i van configurant un univers cada vegada més ric. Tan decisiva com la selecció de títols és l’edició dels textos, el compte amb què s’aborden les traduccions i l’elaboració material i formal, que distingeix els llibres de Penya-segat no sols per la seua singular aparença, sinó també perquè envelleixen bé i permeten una lectura molt còmoda. Hui, després de vint anys de vida, el segell reuneix autors imprescindibles de la millor tradició literària europea, des dels clàssics fins als contemporanis, com Stefan Zweig, Joseph Roth, G. K. Chesterton, Natalia Ginzburg, Georges Simenon, Imre Kertész, Danilo Kis, Svetlana Aleksiévich, Marc Fumaroli, Nuccio Ordine i molts altres, i ha abordat l’acurada edició d’obres clau de la cultura universal com a Memòries d’ultratomba de Chateaubriand, Converses amb Goethe de Eckermann, Vida de Samuel Johnson de Boswell, Els assajos de Montaigne en la versió de Marie de Gournay o Gargantúa i Pantagruel de Rabelais. Des dels seus inicis, les propostes de Penya-segat van gaudir d’una extraordinària acceptació per part del públic i de la crítica, i els anys han permés estrényer la complicitat amb els lectors i, així, ampliar l’espai de la literatura i el pensament a Espanya i Llatinoamèrica.


aleta - sargantana

Aleta: Segell de qualitat especialitzat en la publicació de còmic que pertany al Grup Editorial Sargantana.

Grup Sarganta: És una editorial valenciana que ofereix un catàleg de qualitat a tota mena de lectors a nivell nacional. La línia editorial es caracteritza, principalment, per cinc col·leccions: infantil, juvenil, narrativa, personatges il·lustres i cultura local.


Algaida Editores

Des de 1985, Algaida compta amb un notable catàleg de literatura infantil i de poesia i ficció per a adults en castellà. Publica importants premis de l’àmbit literari espanyol.Algaida Editors constitueix un segell de referència en el mercat nacional d’Educació Infantil, sent líder en aquest segment educatiu gràcies al gran acolliment dels seus mètodes globalitzats. Els materials complementaris de lectoescriptura, grafomotricitat, anglés, matemàtiques i els materials de treball per projectes cobreixen diferents necessitats del professorat. També destaquen els llibres de text d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, cada vegada amb més presència i acceptació.


anagrama editorial

Anagrama: Editorial independent fundada en 1969, ha publicat al voltant de 4.000 títols. Com una constant al llarg d’aquestes cinc dècades, cal subratllar: la cerca de noves veus -és a dir, l’aposta pels possibles clàssics del futur- tant en narrativa com en assaig, al nostre país i en altres àmbits; el rescat d’aquells clàssics del segle XX negligits o ja introbables; l’exploració entorn dels debats polítics, morals i culturals més significatius del nostre temps.

Jorge Herralde és fundador i director d’Editorial Anagrama, els primers títols del qual van aparéixer en 1969.


anaya touring

Anaya Touring: Un viatge és sorpresa, és aventura, és coneixement –l’alié i el d’un mateix–, és somiar, és emocionar-se, és posar tots els sentits en alerta per a veure, sentir, fer olor, tocar i fins a assaborir cadascun dels elements que ho componen. En definitiva, viatjar és viure. I en Anaya Touring així ho hem reflectit al llarg de més de 30 anys guiant pel món amb els nostres llibres a milions de viatgers. Contagiar als lectors i inspirar-los en la seua pròxima aventura són els objectius dels nostres llibres. Tots ells tenen un punt en comú: una vegada oberts, les ganes de viatjar seran irrefrenables.

Totes les guies de Anaya Touring tenen en comú la seua riquesa de continguts adaptats per a qualsevol mena de viatger, el seu rigor informatiu, els mapes i plans i una cuidada edició. Els destins d’aquestes guies són de països i ciutats de tot el món, algunes de les col·leccions més emblemàtiques d’aquest segell editorial són Guia Total o Guiarama. A més, des de fa uns anys s’ha incorporat a la família de Anaya Touring la col·lecció de «Llibres únics», especialment seleccionats per a inspirar al lector-viatger, bellament il·lustrats i dels autors, escriptors, periodistes o artistes més rellevants de la nostra societat. És el cas de Mirabilia o d’altres títols recents com els «101 llocs sorprenents del món», «de França», o «d’Espanya» o títols convertits en best seller com a Viatge visual i sonor pels boscos d’Espanya, de Carlos de Hita, entre molts altres.

Pots consultar el nostre catàleg en la nostra web (guiasdeviajeanaya.es) o en les nostres xarxes socials (@viajerostrotamundosanaya).


Logo Apache Libros

Apache Editores: És una editorial, establida a Madrid, que va nàixer en 2015. Els principals pilars de l’editorial són la ciència ficció, el terror, la fantasia i el rock. A través d’assajos, narrativa, còmic o llibres il·lustrats tractem d’explorar aquestes temàtiques.
Poden visitar el nostre catàleg en www.apachelibros.com


aristas martinez

Aristas Martínez: És una editorial fronterera —publica llibres al límit dels gèneres, furga en la boga entre la ficció i el document, i traça línies editorials bastardes— i perifèrica —la seua seu està descentralitzada i viu al marge de sorolls i fúries—.


la caja books

La Caixa Books: Va nàixer a València, allà per maig de 2018, i ho va fer amb la il·lusió d’entregar al lector una caixa que fora com un cosero com aquells que teníem de xiquets, tan fins dalt d’esquinçalls, estampes i segells. Per això la nostra primera col·lecció va ser La Caixa. Ací publiquem caixes —valga la redundància— de cartó que contenen tres llibres breus sobre un mateix tema que ens agrada, ens interessa o ens preocupa. No va tardar a arribar Caixa baixa, on apareixen llibres solts, contundents i esmolats com una serifa. L’última a arribar va ser Caixa Alta, la col·lecció que acull als llibres que vénen donen altres terres i d’altres llengües. Perquè, com en aquelles caixes infantils amagades en l’armari, tot cap en La Caixa Books: crònica, assaig, relat, memòries, biografia, novel·la curta.


candaya

L’editorial Candaya: Presa el seu nom d’aqueix regne fantàstic al qual es dirigeixen, muntats en Clavileño, El Quixot i Sancho per a acabar amb els encanteris diabòlics del gegant Malambruno. Amb la mateixa vocació i voluntat quixotesca naix l’editorial Candaya, que pretén, des de la seua modèstia, lluitar contra aqueixos altres maleficis, encara més perversos i malintencionats, que condemnen a l’ostracisme a molts escriptors llatinoamericans.

Creiem que la literatura hispanoamericana està vivint un dels moments de major vitalitat i creativitat de la seua història. No obstant això, a causa de la successió de crisis econòmiques i polítiques en el continent (i també a Espanya) i a la proliferació de polítiques editorials regides quasi exclusivament per criteris de rendibilitat immediata, són moltes les dificultats a les quals han d’enfrontar-se obres de reconeguda qualitat per a ser publicades entre nosaltres i fins i tot en els seus propis països.

Oferir un espai editorial a autors (especialment hispanoamericans) que considerem de gran valor (als nous i als injustament oblidats) serà l’eix de la nostra labor editorial, que vol estar regida fonamentalment per tres principis: convenciment, risc i rigor. L’aposta per la literatura més arriscada i compromesa (amb el present, amb la història, amb els abismes interiors de l’escriptor i, sobretot, amb el llenguatge i les formes) que s’està escrivint al nostre país, és l’altre eix essencial de l’editorial Candaya. El nostre propòsit és crear un espai de diàleg i trobada entre els escriptors contemporanis dels dos costats de l’atlàntic, que no sempre tenen la visibilitat que pensem que mereixen.

L’Editorial Candaya té quatre col·leccions: narrativa, poesia, assaig i oberta. Els plans inicials de l’Editorial Candaya són publicar dotze llibres a l’any. Tots els llibres de poesia aniran, en general, precedits de pròleg a càrrec de crítics o escriptors de prestigi i els llibres d’assaig, van acompanyats d’un DVD amb un documental inèdit sobre l’escriptor.


cerbero

Editorial Cerbero obri les portes de l’inframón, el regne literari del que queda en els marges, la qual cosa molts consideren gèneres menors respecte a la mal anomenada Alta Literatura. Creiem en la literatura de gènere i ens consagrem al seu culte i predicació. Així, com els caps del mític guardià de l’Avern, les nostres fonts d’inspiració i principals línies de treball són tres: la ciència-ficció, la fantasia i el terror.

En Editorial Cerbero volem publicar les històries que somies amb llegir o escriure; les que molts voldrien editar. Volem qualitat i novetat, compromís i ruptura. Mirem amb una dels nostres caps cap al passat, rescatant formats, idees i conceptes que adorem per la seua essència immortal. Tindrem els ulls d’una altra d’elles en el futur, atents als avanços i les novetats d’un món que canvia a tota velocitat. El nostre tercer cap mira a les estreles, als cels, a l’infinit i fosc univers, perquè la imaginació és la força motriu de l’art i volem deixar-nos portar per i amb ella cap a tot l’alt i tan lluny com es puga imaginar.
Som lectors que escriuen i escriptors que editen. Som conscients de les necessitats dels tres vèrtexs del triangle editorial i pretenem establir un punt de confluència on crear Literatura. Som Editorial Cerbero i hem vingut per a quedar-nos.

Benvinguts.

No fem coedició. No fem autoedició. No publiquem res que no tinga una qualitat que ens entusiasme. No cobrem als autors per publicar, ni directa ni indirectament. I mai ho farem.


akal

La història d’Edicions Akal s’inicia en 1972, i des dels primers moments va quedar clar el seu compromís amb la qualitat i el rigor dels llibres publicats, buscant textos que, al marge de modes passatgeres, constituïren un fons sòlid i coherent de llarg abast, encara que alguns dels autors no gaudiren en aqueixos moments del beneplàcit delestablishmentcultural. En els seus quaranta anys d’existència ha format un catàleg de més de tres mil títols organitzats en prop de quaranta col·leccions que abasten tots els camps de les humanitats, de l’art a la política, passant per la història, l’antropologia, la filosofia, el cinema o la música. A això se suma l’edició de textos clàssics (des de la Grècia clàssica al sigloxix) i col·leccions de literatura contemporània, a més d’una completa col·lecció de diccionaris sorgida amb la voluntat de convertir-se en referència ineludible en els seus corresponents camps. Recentment s’han incorporat al seu catàleg sengles col·leccions d’astronomia i divulgació científica.

Akal en l’actualitat

En l’actualitat, la programació d’Edicions Akal s’articula entorn de tres línies fonamentals: el llibre universitari, amb manuals i monografies dirigits tant a estudiants com professors i professionals de les diferents disciplines; l’alta divulgació, concebuda per a un públic ampli, i una completa línia d’ensenyament que, a més dels llibres de text, ofereix una àmplia gamma de materials complementaris com a diccionaris, guies didàctiques, quaderns d’activitats, adaptacions de textos clàssics i edicions d’obres literàries especialment preparades per a l’ocasió.


fandom books

Fandom Books: És un segell editorial Young Adult que naix de la il·lusió i la necessitat d’acostar al lector les històries que, com nosaltres, està desitjant trobar en el panorama editorial.

Ens sentim en l’obligació de posar el nostre granet d’arena per a construir una societat millor i a més tenim moltes ganes de fer-ho. Com sabem que un llibre pot canviar moltes coses, hem seleccionat per al nostre catàleg històries representatives que reflectisquen la realitat, sense pors, sense tabús i sense prejudicis, i per descomptat disposades a trencar els estereotips i la norma imposada.

El nostre fons editorial abasta tot tipus de gèneres, perquè sabem que hi ha molts tipus de lectors i el més important per a nosaltres és que us sentiu part del nostre segell perquè junts fem Fandom.

A més d’editors, darrere de Fandom Books hi ha un equip de lectors amants de la literatura JA i defensors de la literatura juvenil com a literatura de qualitat i sense límit d’edat.


impedimenta

Impedimenta: Publicar el més valuós de la literatura clàssica i moderna és nostra més ferma intenció, en edicions que ens satisfacen a nosaltres en tant lectors exigents. Obres inspirades per l’ideal de qualitat que volem que siga el nostre inconfusible distintiu com a editorial.

Impedimenta, fundada l’any 2007 a Madrid per Enrique Redel, aspira a recuperar i redescobrir aquelles obres literàries essencials per a poder gaudir del nostre llarg camí com a lectors: obres que es lligen, que es gaudisquen i que es guarden.

El seu catàleg està integrat per Gran Narrativa pertanyent a la tradició occidental, que es presenta en noves edicions i amb una aproximació editorial totalment fresca. Un projecte que va ser guardonat en 2008 amb el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural, al costat de les editorials de el Grup Context. Impedimenta naix, doncs, per a recuperar clàssics incontestables, però també per a «fabricar» clàssics moderns, plantejant, a més, un diàleg entre l’antic i el modern. Obres extraordinàries per dret propi, que estem orgullosos de poder fer arribar al públic en espanyol.


marli brosgen

Marli Brosgen és un projecte editorial secundat per entitats socials de la Comunitat de Madrid, que treballen en el marc de la Coordinadora del Tercer Sector, i que va nàixer per a donar resposta a la necessitat, durant aquesta pandèmia, de garantir un punt d’unió entre el cultural i les causes socials. La seua col·lecció de literatura juvenil, fantasia i ciència-ficció, Milner, és la seua aposta per retornar al públic més jove una mica del que ens va fer sentir-nos segurs quan més ho necessitem: la fantasia.

Pots visitar la nostra pàgina: www.marlibrosgen.com


Logo Páginas de Espuma

Editorial Páginas de Espuma: Sorgeix com a segell independent en 1999. La militància i l’especialitat entorn del conte van ser les primeres eines en una època de concentració que van permetre obrir un espai dirigit als lectors en les taules de novetats i en els mitjans de comunicació.

Actualment, amb una vintena de novetats a l’any, algunes de les quals s’emmarquen en la literatura fantàstica, l’editorial té activitat constant a Espanya i a Amèrica, amb un treball més intens a Argentina i Mèxic on des de 2010 manté seus. Per la seua especialitat, la presència de les diferents literatures americanes és un tret d’identitat que ha generat una comunitat a ambdues ribes de l’oceà Atlàntic atenta a les propostes de l’editorial. www.paginasdeespuma.com


Editorial Pez de Plata

PEIX DE PLATA és una editorial independent que depén dels seus autors i dels seus lectors. També depén de llibreters i distribuïdors. Peix de Plata no és una editorial independent.

Publiquem NARRATIVA ESPANYOLA CONTEMPORÀNIA (i alguna cosa més). Podem dir, i ho diem, que ens especialitzem en narrativa humorística i literatura de gènere, encara que tot val quan els nostres autors persegueixen a través de les seues obres el gran objectiu pertorbador: la provocació de sensacions materials en el lector. Imaginació. Personalitat. Fugida sistemàtica del lloc comú. Ací trobaràs als nostres autors.


premium

Premium Editorial, amb més de 120 títols publicats durant els seus deu anys de trajectòria, s’ha consolidat com un segell referent en l’edició de contingut literari de qualitat, amb una alta especialització en àlbum il·lustrat de qualitat i narrativa de ciència-ficció.

És a més una de les poques editorials independents espanyoles publicant audiollibres sota el seu propi segell (Premium Audiobooks) i desenvolupant contingut de Realitat Augmentada (RA) per a àlbums il·lustrats infantils a través d’aplicacions mòbils, aconseguint acords directes, sense intermediaris, amb companyies tecnològiques i de distribució de contingut digital.

Tota la seua línia d’àlbums il·lustrats s’orienta a l’àmbit de la ciència-ficció i la fantasia, però també a promoure inquietuds científiques i tecnològiques entre els més xicotets, fomentant l’emprenedoria i estimulant la innovació entre els joves que estan en l’etapa en què han de començar a prendre les decisions importants per a definir les seues perspectives acadèmiques i professionals.


roca editorial

Roca Editorial: Editorial independent fundada en 2003 per sis socis amb una dilatada experiència en el món del llibre. Ens agraden els llibres, ens agraden les llibreries i les biblioteques, i pensem que el món pot ser millor amb un llibre a la mà.

També ens agrada ser independents, poder treballar sense lligams, i alhora ser creatius i conscients del que som i de quins lectors ens dirigim. Som un equip de 16 persones més molts col·laboradors, hem publicat més de 600 autors i 1400 títols.

Ens agraden els llibres en paper i sempre cuidem el disseny i la qualitat dels nostres llibres, i sabem que no desapareixeran, però també apostem pel llibre digital. Per això vam ser de les primeres editorials a digitalitzar els nostres llibres per a vendre’ls en totes les plataformes de venda de ebooks, sense DRM i amb preus assequibles.

Ara amb una web nova, adaptada a les necessitats tecnològiques i socials, 100% competent en tauletes i mòbils, en la qual oferim diferents eines perquè el lector tinga una experiència totalment personalitzada i puga trobar el llibre que millor s’adapte a les seues preferències. Una d’elles és el nostre cercador emocional, que permet triar els atributs d’una novel·la depenent de l’estat d’ànim. Rocalibros.com també permet delimitar la selecció per èpoques i llocs en els quals es desenvolupa l’acció, així com per etiquetes de contingut. A més, en el nostre blog el lector podrà aprofundir en continguts relacionats amb l’actualitat editorial. Finalment, la web compta amb una integració total amb les xarxes socials, a través de les quals el visitant tindrà la possibilitat no sols de veure l’opinió d’altres lectors sinó també de participar activament en la conversa entorn dels nostres títols.


valdemar

Valdemar: És una editorial independent, fundada en 1987 per Rafael Díaz Santander i Juan Luis González Caballero. Encara que especialitzada en literatura de terror i fantàstica, els seues més de 700 títols abasten altres gèneres com a clàssics, aventures, western, misteri o filosofia.


valhalla

Valhalla Edicions és una editorial jove, dinàmica i que aposta per llibres de qualitat seguint el model editorial tradicional.

Volem aportar al sector un nou enfocament a l’hora de fer llibres amb edicions cuidades, dissenys exclusius per a cadascuna de les nostres obres i treballar amb escriptors compromesos que desenvolupen històries increïbles.

Els membres que componen l’editorial són professionals amb anys d’experiència en el sector que volen atraure a tota classe de talents de la narrativa, així com a lectors que sàpien apreciar les nostres obres. Volem ser el Valhalla dels llibres, el paradís al qual tots els escriptors i lectors puguen arribar i envoltar-se de bones històries.


PARTNERS

pegando la hebra

Pegando la Hebra és un programa radiofònic de cultura en un sentit ampli: cinema, literatura, poesia, teatre, radie teatre, música en directe de qualsevol gènere, dansa, l’art, història, tendències, gastronomia, ciència, esport, personatges o viatges especials, tot té cabuda en ell. El seu lema: la cultura pren la ràdio en Pegando la Hebra! Dirigit i presentat per María Vicenta Porcar.

www.pegandolahebra.es