Patrocinadors i Col·laboradors del Golem Fest

COORGANITZAT AMB

Generalitat Valenciana

Bibliotecas Municipales de Valencia

La Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de València, formada en l’actualitat per 31 biblioteques situades en diferents barris de la ciutat, és un servei públic que presta l’Ajuntament a tots els ciutadans/as. L’entrada és lliure i gratuïta. No és necessari cap requisit per a utilitzar els materials que s’ofereixen a les sales de lectura.

S’organitzen visites guiades en grups per a adults i xiquets, sol·licitant-les prèviament.


Universidad de Valencia

El Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València: S’ha traçat com un dels principals objectius la difusió del patrimoni immoble de la Universitat de València.

En aquest sentit, sense lloc a dubte, l’edifici històric La Nau constitueix el principal baluard de la Universitat de València, tant pel seu continent com pel seu contingut. Aquesta construcció singular emplaçada en el centre de la ciutat de València constitueix la història mateixa de la Universitat que, a més, alberga part de les principals col·leccions del patrimoni universitari.

Més enllà de ser testimoni històric, ha sigut voluntat de la Universitat preservar La Nau i convertir-la en el principal referent cultural de la institució universitària. És pel que la Biblioteca Històrica conviu amb l’antic rectorat, el paranimf, l’aula magna, la sala Matilde Salvador, la capella, les sales d’exposicions, aules i les dependències administratives de la gestió cultural.


PATROCINADORS

Logos Dacsa

Dacsa Group: És un grup industrial dedicat al desenvolupament d’Ingredients Alimentaris i compta amb tres àrees de negoci: Mòlta d’Arròs, Mòlta de Dacsa i Solucions Alimentàries.

Amb nou plantes de producció distribuïdes en sis localitzacions diferents a Europa (Espanya, Portugal, Polònia i el Regne Unit) i més de 500 empleats, Dacsa Group és l’empresa capdavantera a Europa en mòlta de dacsa en tots els seus sectors: cereals de desdejuni, snacks i indústria cervecera, i és un reconegut productor d’arròs a Espanya i Portugal.

Dacsa Group té com a objectiu convertir-se en el soci de confiança dels seus clients aportant noves solucions de valor afegit a la indústria alimentària. www.arrozdacsa.com

Nuevo Spot Dacsa: “Pep y Pepper”

Rismar és una empresa que promou habitatge de renda lliure i té la seua activitat centrada en Almássera. El nostre lema ha sigut: “Habitatges per a viure”.


COL·LABORADORS

Sweet Hotel Renasa: És un hotel independent amb gran tradició a València. Inaugurat en 1969 i després de diverses restauracions completes, ha sigut sempre molt valorat i sol·licitat pels seus clients i aconsegueix, habitualment, una de les mitjanes d’ocupació més altes de la ciutat.

En l’actualitat ho gestiona el grup Sweet, amb diversos hotels en la ciutat de València i en contínua expansió. L’objectiu és instaurar un model productiu que siga rendible a través de les bones experiències dels nostres clients i la seua satisfacció.

L’àrea de restaurant també és molt valorada en la ciutat, amb un estil de cuina internacional barrejada amb plats de la regió i cercat especialment per a menjars i sopars d’empresa en la privadesa dels nostres salons. http://sweethotelrenasa.com


EDITORIALS COL·LABORADORES

Almuzara és una editorial generalista que opera a Espanya i Amèrica Llatina i el fons editorial de la qual sobrepassa els 2.000 títols. Va nàixer fa ja més de dèsset anys i edita amb els segells Almuzara, Arcopress, Berenice, Toromítico, Sekotia, Guadalmazán, Lid i Mascaró de Proa. Té un ampli catàleg entre els quals destaquen els llibres de misteris, del qual actualment és una referència, història, les novel·les històriques, els temes de societat actual, els assajos i els llibres amb continguts locals. Té seu a Còrdova i és una editorial de referència en l’aportació de nous valors al món de la literatura.


anagrama editorial

Anagrama: Editorial independent fundada en 1969, ha publicat al voltant de 4.000 títols. Com una constant al llarg d’aquestes cinc dècades, cal subratllar: la cerca de noves veus -és a dir, l’aposta pels possibles clàssics del futur- tant en narrativa com en assaig, al nostre país i en altres àmbits; el rescat d’aquells clàssics del segle XX negligits o ja introbables; l’exploració entorn dels debats polítics, morals i culturals més significatius del nostre temps.

Jorge Herralde és fundador i director d’Editorial Anagrama, els primers títols del qual van aparéixer en 1969.


Logo Apache Libros

Apache Editores: És una editorial, establida a Madrid, que va nàixer en 2015. Els principals pilars de l’editorial són la ciència ficció, el terror, la fantasia i el rock. A través d’assajos, narrativa, còmic o llibres il·lustrats tractem d’explorar aquestes temàtiques.
Poden visitar el nostre catàleg en www.apachelibros.com


aristas martinez

Aristas Martínez: És una editorial fronterera —publica llibres al límit dels gèneres, furga en la boga entre la ficció i el document, i traça línies editorials bastardes— i perifèrica —la seua seu està descentralitzada i viu al marge de sorolls i fúries—.


candaya

L’editorial Candaya: Presa el seu nom d’aqueix regne fantàstic al qual es dirigeixen, muntats en Clavileño, El Quixot i Sancho per a acabar amb els encanteris diabòlics del gegant Malambruno. Amb la mateixa vocació i voluntat quixotesca naix l’editorial Candaya, que pretén, des de la seua modèstia, lluitar contra aqueixos altres maleficis, encara més perversos i malintencionats, que condemnen a l’ostracisme a molts escriptors llatinoamericans.

Creiem que la literatura hispanoamericana està vivint un dels moments de major vitalitat i creativitat de la seua història. No obstant això, a causa de la successió de crisis econòmiques i polítiques en el continent (i també a Espanya) i a la proliferació de polítiques editorials regides quasi exclusivament per criteris de rendibilitat immediata, són moltes les dificultats a les quals han d’enfrontar-se obres de reconeguda qualitat per a ser publicades entre nosaltres i fins i tot en els seus propis països.

Oferir un espai editorial a autors (especialment hispanoamericans) que considerem de gran valor (als nous i als injustament oblidats) serà l’eix de la nostra labor editorial, que vol estar regida fonamentalment per tres principis: convenciment, risc i rigor. L’aposta per la literatura més arriscada i compromesa (amb el present, amb la història, amb els abismes interiors de l’escriptor i, sobretot, amb el llenguatge i les formes) que s’està escrivint al nostre país, és l’altre eix essencial de l’editorial Candaya. El nostre propòsit és crear un espai de diàleg i trobada entre els escriptors contemporanis dels dos costats de l’atlàntic, que no sempre tenen la visibilitat que pensem que mereixen.

L’Editorial Candaya té quatre col·leccions: narrativa, poesia, assaig i oberta. Els plans inicials de l’Editorial Candaya són publicar dotze llibres a l’any. Tots els llibres de poesia aniran, en general, precedits de pròleg a càrrec de crítics o escriptors de prestigi i els llibres d’assaig, van acompanyats d’un DVD amb un documental inèdit sobre l’escriptor.


Desfiladero Ediciones és una editorial especialitzada en còmic per a adults, en format de novel·la gràfica, en llibres sobre història del cinema i assaig sobre el nové i el seté art. «No hi ha dreceres per a arribar a la cultura, cerca un congost».


Edicions Babylon publica des de 2010 obres d’autors tant nacionals com internacionals. Les seues dues línies principals són les de còmic, en la qual destaquen populars franquícies de manga japonés, i la de novel·la, on tenen cabuda històries amb ànima pròpia i carisma. Per a més informació, es pot visitar el seu web Edicionesbabylon.es, així com els seus perfils en Twitter i Instagram.


 El principal objectiu d’Edicions Siruela és acostar autors i obres de qualitat al lector hispanoparlant, cuidant tant el contingut com la forma, però sense deixar d’abastar els interessos, gustos i inquietuds de tots els públics. L’editorial té l’honor de comptar en el seu catàleg amb autors tan prestigiosos com Cees Nooteboom, Robert Walser, Junichirô Tanizaki, Clarice Lispector, Cornelia Funke, Domingo Villar, Fred Vargas, Italo Calvino, George Steiner, Carmen Martín Gaite, Peter Sloterdijk, Tonke Dragt, Amos Oz o Jostein Gaarder, per citar alguns.

 Com a reconeixement a la seua labor, en 2004 Edicions Siruela va obtindre el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural, concedit pel Ministeri de Cultura, per «oferir als lectors espanyols traduccions de qualitat d’obres literàries, així com la creació d’un patrimoni de reflexió assatgística i estètica de caràcter universal». El jurat també va destacar «la cura especial amb el qual tracten els aspectes formals i materials de l’edició».


Editorial Chocolate és una editorial independent fundada en 2009 i especialitzada en llibres de relats, conte infantil, llibres històrics i biografies. Apassionats del xocolate i les il·lustracions, en cerca sempre de bones històries que contar al món.

Una aposta creativa i diferent, una Rara avis en el món editorial.


L’editorial Espasa, fundada en 1860, ha mantingut i reforçat la seua vocació d’afavorir el desenvolupament cultural d’Espanya i Llatinoamèrica a través d’un ampli catàleg: obres de referència i un extens i selecte fons de clàssics que es complementen amb el millor de la narrativa i la no ficció actuals.

Des de 1925 Espasa té al seu càrrec l’edició de les principals publicacions de la Reial Acadèmia Espanyola: el Diccionari de la llengua espanyola, el Diccionari essencial, l’Ortografia i la Gramàtica, una fita per a la cultura lingüística de tots els hispanoparlants, que setanta anys després de l’última edició, comptem amb una gramàtica normativa comuna.

Editora de la col·lecció Austral, pionera en la nostra llengua en el món del llibre de butxaca, Espasa ha rellançat la col·lecció en ocasió del seu setanta aniversari. S’ha reforçat l’esperit original d’Austral com a biblioteca universal que inclou tots els gèneres i èpoques de la literatura, clàssics i grans autors contemporanis. A més, s’ha reforçat la vocació didàctica de la col·lecció, amb guies de lectura que ajuden els estudiants a conéixer millor als nostres clàssics.

Amb més de sis-cents títols en la seua nova etapa, Alejo Carpentier, Stephen Hawking, Lorenzo Silva o Mario Vargas Llosa són alguns dels noms que s’han incorporat a la nostra històrica col·lecció de butxaca. Espasa és líder en la creació d’obres de referència. En el seu catàleg destaca l’Enciclopèdia Gran Espasa Universal, l’obra de consulta més completa i actualitzada en llengua castellana, hereua de la mítica i centenària Enciclopèdia Espasa, que es presenta en vint-i-quatre volums, DVD-ROM o CD-ROM i Internet.

Espasa ha iniciat en els últims temps una nova etapa en la qual la millor narrativa espanyola i estrangera tenen cabuda en un catàleg on continuaran brillant els guanyadors del Premi Espasa d’Assaig, del Primavera de Novel·la i tants altres autors que enriqueixen la nostra literatura.

El Premi Espasa d’Assaig va complir en 2008 vint-i-cinc anys de marxa. En l’última edició va ser premiat el periodista Abel Hernández pel seu llibre Suárez i el Rei. Fernando Marías va guanyar el Premi Primavera de Novel·la amb una apassionant novel·la, Tot l’amor i quasi tota la mort, i María Tena va ser la finalista amb La fragilitat de les panteres.

Entre les novetats de no ficció destaquem les xicotetes històries dels grans mestres: Història de la filosofia, de Fernando Savater, Xicoteta història del món, de Fernando García de Cortázar, amb il·lustracions de Julius, Xicoteta història d’Espanya de Manuel Fernández Álvarez, de qui també es va publicar enguany la seua última obra Espanya. Biografia d’una nació, i Xicoteta història de la pintura, amb textos de José Antonio Marina i il·lustracions d’Antonio Mingote. Per què la República va perdre la guerra?, de l’hispanista Stanley Payne, Evolució, del britànic Richard Dawkins o Poder i glòria, d’Henry Kamen, són uns altres dels títols que hui formen part de l’àrea de no ficció d’Espasa.

En els últims anys, Espasa ha emprés un important projecte de ficció, on s’està consolidant un catàleg de narrativa espanyola i internacional amb autors de la categoria de Fernando Schwartz, Javier Negrete, Tom Rob Smith, Agustín Sánchez Vidal, Pascal Quignard o John Ajvide Lindqvist. La ficció juvenil està representada per Mamen Sánchez, Montse de Pau, Fedra Egea o Care Santos. La col·lecció Clàssics Espasa: una aventura que va començar amb una edició conjunta de les Sonates de Valle-Inclán s’ha anat enriquint amb les Obres Completes de Miguel Hernández, El Príncep, de Maquiavel, Orlando furiós, de Ludovico Ariosto, Frankenstein, de Mary Shelley… Una selecció que anirà creixent en el futur amb el fascinant i centenari fons d’Espasa.


Galés Edicions és una editorial valenciana batejada en honor a la primera impressora valenciana, Jerònima Galés. Impressora i editora valenciana del segle XVI i coneguda pels seus projectes editorials i qualitat de totes les seues publicacions. Galés Edicions té en catàleg quatre col·leccions, narrativa, poesia, assaig i teatre.


InLimbo Ediciones  és una editorial independent fundada en 2020 a Albacete. El seu objectiu principal és assassinar el real i enterrar-lo al pati. Per a això, publica narrativa contemporània inquietant, insòlita i de desassossec, així com poesia d’avantguarda, amb especial atenció a obres escrites per dones de totes dues ribes, l’espanyola i la llatinoamericana. Amb cada títol, construeixen el monstre que et menjarà.

www.inlimbo.es


Insòlita Editorial és una editorial independent dedicada a la literatura de ciència-ficció, fantasia i terror. El seu objectiu és publicar la millor literatura de gènere en edicions fetes amb manyaga, amb excel·lents traduccions, un disseny cura i atenció als detalls.

En Insòlita volem cuidar el que fem i dedicar-li el temps necessari. Per això, el nostre ritme de publicació és pausat.

Publiquem literatura de gènere, tant traduïda com d’autors nacionals, però, sobretot, publiquem bona literatura. En el nostre catàleg trobareu, entre altres títols, els lliuraments de la “Saga dels ossos verds” de Fonda Lee; la guanyadora dels premis Hugo, Locus i Nebula “Així es perd la guerra del temps”, de Amal El-Mohtar i Max Gladstone, o la novel·la guanyadora de l’últim premi Ignotus: “Bruges d’arena”, de Marina Tena Tena.


La máquina que hace PING!: És una editorial que publica fantasia i ciència-ficció diferent. Fantasia fusió, ciència-ficció renovada, fantasia evolucionada. L’originalitat és l’ADN dels llibres de La máquina que hace PING! Els nostres llibres i autors viatgen més enllà dels mapes coneguts. Grans autors com la Xina Miéville, Julian May, Tim Pratt, Robert Shearman, Laura Ponce, Claudia Andrade Ecchio, Joaquín María Azagra Car, Juan Simeran, Cristian Romero, Cat Rambo…


Molino: L’editorial es funda en 1933 per iniciativa de Pau del Molino Mateus, amb la visió de crear una col·lecció de novel·la accessible per al gran públic. Molino comptava amb l’experiència com a subdirector de l’editorial Joventut, a la qual va arribar després que la seua mare i el seu oncle adquiriren part de l’editorial amb l’herència rebuda d’Agustí Massana i Pujol, llegat del qual també va sorgir l’Escola Massana. Després de renunciar al seu càrrec en Joventut, Molino Mateus es va llançar a l’edició de llibres populars, centrant-se sobretot en la novel·la policial, la d’aventures i el Western. Va ser un dels primers editors en castellà de mites com Agatha Christie. També va llançar la revista Mickey, que va llançar un club de lectors que va arribar a comptar amb més de cinquanta mil afiliats, i que va servir com a porta d’entrada de bona part de les tires de còmic americà, així com de divulgador de nombrosos autors entre el públic juvenil.

Molino va ser la pionera a Espanya de l’edició de llibres pop-up, als quals va denominar “d’il·lustració sorpresa”. En 1937 Pablo del Molio va emigrar a l’Argentina on va fundar una nova editorial i va deixar al seu germà Luis al comandament de l’editorial a Barcelona. Va tornar en 1952, renovant les línies editorials, entre les fites de les quals destaquen les Seleccions de Biblioteca Or, entre les quals ja destacava Agatha Christie, la sèrie d’Emilio Salgari amb cobertes de Riera Rojas, les novel·les de Jules Verne, Karl May i el reeixit Guillermo Brown (Just William) de Richmal Crompton amb cobertes de Noiquet (Joan Beltrán Bofill) i Ángel Badía Camps. També s’inicia la publicació de la sèrie Aventura de Enid Blyton. Més endavant va ser el primer editor de Astérix a Espanya, també va obrir la línia de novel·la adolescent de temàtica femenina, com les sèries de Sweet Valley, o de policial per a adolescents en la sèrie d’Alfred Hitchcock i els tres investigadors. Després de la mort de Molino Mateus, la direcció de l’empresa va ser exercida pel seu fill Luis Antoni del Molino Jover, i a la mort d’aquest RBA adquireix l’editorial, rebatejant-la com RBA Molino. En 2021 Penguin. Random House Grup Editorial adquireix el segell amb la intenció de mantindre el seu enfocament destinat al públic jove adult, on la línia editorial de Molino ha destacat durant més de set dècades.


Logo Páginas de Espuma

Páginas de Espuma: Sorgeix com a segell independent en 1999. La militància i l’especialitat entorn del conte van ser les primeres eines en una època de concentració que van permetre obrir un espai dirigit als lectors en les taules de novetats i en els mitjans de comunicació.

Actualment, amb una vintena de novetats a l’any, algunes de les quals s’emmarquen en la literatura fantàstica, l’editorial té activitat constant a Espanya i a Amèrica, amb un treball més intens a Argentina i Mèxic on des de 2010 manté seus. Per la seua especialitat, la presència de les diferents literatures americanes és un tret d’identitat que ha generat una comunitat a ambdues ribes de l’oceà Atlàntic atenta a les propostes de l’editorial. www.paginasdeespuma.com


Editorial Pez de Plata

PEIX DE PLATA és una editorial independent que depén dels seus autors i dels seus lectors. També depén de llibreters i distribuïdors. Peix de Plata no és una editorial independent.

Publiquem NARRATIVA ESPANYOLA CONTEMPORÀNIA (i alguna cosa més). Podem dir, i ho diem, que ens especialitzem en narrativa humorística i literatura de gènere, encara que tot val quan els nostres autors persegueixen a través de les seues obres el gran objectiu pertorbador: la provocació de sensacions materials en el lector. Imaginació. Personalitat. Fugida sistemàtica del lloc comú. Ací trobaràs als nostres autors.


Editorial independent creada en 2008 amb l’ambició de posar a la disposició del major nombre de lectors llibres assequibles bonics i ben fets. A més d’una col·lecció de Literatura, en la qual prevalen els autors en llengua espanyola, ofereix també col·leccions d’assaig, poesia, còmic, llibres rars (Paladars) i xicotetes joyitas il·lustrades (Snacks de Cordelia).

Publica prop de quaranta títols a l’any, entre els quals sempre hi ha mitja dotzena de volums il·lustrats, entre els quals destaca una edició en dos toms del Quixot. En 2016 va obtindre per una versió bilingüe de Macbeth el 1r Premi al Llibre Més ben Editat a Espanya concedit pel Ministeri de Cultura i en 2015, 2017 i 2020 altres tres segons premis en el mateix concurs nacional per Drácula, L’illa del tresor i El Buscón de Vierge, respectivament. En 2017 la revista Fora de Sèrie va concedir al seu editor, Jesús Egido, el guardó a la Millor Labor Editorial.

www.reinodecordelia.es