Yolanda Camacho

Diumenge 19 de novembre, 13:40

Yolanda Camacho

Yolanda Camacho (València, 1983), compagina la seua professió com a dissenyadora editorial amb les seues altres passions: veure pelis de por, fer fotos rares, elaborar veles que a vegades ixen boniques i a vegades esborronadores, escriure coses estranyes de gèneres diversos (encara que el terror sol ser el seu xiquet bonic) i molestar al seu gat Warlock.

Ha col·laborat en No son molinos. Una antología de cachava y boina de Editorial Cerbero; Instinto animal: 15 historias de lobas y cambiaformas i POP! 10+1 Relatos musicales, de Editorial Café con Leche; Iridiscencia: Una antología de ciencia ficción, fantasía y terror, el fanzine ¡Urge! 2038: La noche de los mil soles i Urge Hardcore Edition: Antología de relatos de terror fascista, la revista Dolly Records 3, de Antipersona, o Dejen morir antes de entrar, de La Web del Terror, , entre altres projectes. En solitari ha publicat les novel·les curtes de terror Agramonte i Nictofobia, també amb Editorial Cèrber, i el bolsilibro El butacón beige en la col·lecció Pulp Stories de l’editorial Caçador de Rates. Així mateix compta amb diverses obres autopublicades en Lektu, com la novel·la juvenil Tots els vampirs tenen ullals i la seua seqüela.

Verano del 99 (Obscura Ediciones)

I si el lloc al qual sents que pertanys tanca més perills dels que pots imaginar?

Quan la seua amiga Sonia li convida a passar uns dies amb ella en Cap de Sal, Leo tem que li espere un estiu tediós a la platja. Just quan s’ha resignat a ser el blanc de les crítiques de la colla de la seua amiga, que ho considera una bestiola rara, Sonia el porta a un nou local al poble, un pub al qual acudeix la gent «com ell». Les setmanes comencen a transcórrer com un sospir; entre còctels d’ingredients secrets, ulls delineats amb kohl, pele cardatge i cançons de rock, Leo se sent com a casa. Nit rere nit acudeix al pub i balla fins a la matinada, fascinat per la fosca ambientació, la música? i per Sebastián, un atractiu i enigmàtic xic que regenta el local juntament amb els seus dos amics. Però després de l’aura de misteri que embolica el pub i als seus amos, s’amaga molt més que còctels i rock? A mesura que Leo descobrisca més sobre Cap de Sal i la gent que freqüenta el local, tot semblarà indicar que eixe lloc guarda una sospitosa relació amb Marina, la famosa xica que va desaparéixer a principis d’estiu sense deixar rastre.