Teresa López Pellisa

Teresa López Pellisa

Teresa López Pellisa

(Alcanyís, Teruel, 1979) és Professora en el Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la Universitat de les Illes Balears.

Doctora en Humanitats per la Universitat Carlos III de Madrid, Llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona i Llicenciada en Humanitats per la Universitat Carlos III de Madrid.

Ha realitzat estades de recerca en la Université de Genève (Suïssa), en la Universitat de Buenos Aires (Argentina), en la Pontifícia Universitat Catòlica de Perú i en The Graduate Center, CUNY (Nova York).

És membre de el Institut de Cultura i Tecnologia de la Universitat Carlos III de Madrid i de la Associació GENET (Xarxa d’Estudis de Gènere) del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC).

És membre de el Consell de Redacció de Pasavento.Revista d’Estudis Hispànics (sobre narrativa, teatre, poesia, cinema, còmic i videojocs a Espanya i Llatinoamèrica segles XX i XXI), cap de redacció de Brumal. Revista de Recerca sobre el Fantàstic.

Les seues línies de recerca se centren en la literatura de ciència ficció i les seues relacions amb la realitat virtual, literatura i cibercultura, teatre i noves tecnologies i estudis de gènere.

Entre les seues publicacions cal destacar Història de la ciència ficció en la cultura espanyola (Iberoamericana, 2018), Patologies de la realitat virtual. Ciència Ficció i Cibercultura (Fons de Cultura Econòmica, 2015), i la co-edició de Visions del fantàstic en la cultura espanyola (1970-2012) (I.D.A. Llibres, 2014) i Assajos sobre ciència ficció i literatura fantàstica (Universitat Carlos III, 2009), a més de les antologies Les altres.

Antologia de dones artificials (Eolas, 2018), Poshumanas. Antologia d’escriptores espanyoles de ciència ficció i Distópicas. Antologia d’escriptores espanyoles de ciència ficció (La Balena, 2018).

Presenta: LAS OTRAS, POSHUMANAS e HISTORIA DE LA CIENCIA FICCIÓN EN LA CULTURA ESPAÑOLA

Las OtrasPoshumanasHistoria de la Ciencia Ficción en la cultura española

Resumen
Evento
Presentació de l'antologia LES ALTRES: ANTOLOGIA DE DONES ARTIFICIALS de Teresa López Pellisa
Lugar
Golem Fest, Centre del Carmen. Carrer del Museu, 2,València,València-46003
Comienza
08/12/2018
Finaliza
08/12/2018
Descripción
16’30 h. Presentació de l'antologia LES ALTRES: ANTOLOGIA DE DONES ARTIFICIALS (Eolas), edició i selecció de Teresa López Pellisa, acompanyada per Ricard Ruiz (autor d'un relat). Sala Zero. 30’ - Entrada Lliure