Susana Martín Gijón

Dissabte 18 de novembre, 12:50

Susana Martín Gijón

Susana Martín Gijón (Sevilla, 1981) és autora de la sèrie policíaca Més que cossos, composta fins a la data per dues trilogies. La seua novel·la Expediente Medellín va ser guanyadora del Premi Cubelles Noir 2018 a la millor novel·la publicada en castellà. Gràcies a l’obra Náufragos va ser finalista de diversos premis. Llicenciada en Dret i especialitzada en Cooperació Internacional, va ser directora general de l’Institut de la Joventut d’Extremadura i presidenta del Comité contra el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància, així com presidenta de l’Associació d’Escriptors d’Extremadura. En 2021 va ser guardonada amb el premi Avuelapluma de les Lletres. Amb Progenie (2020), novel·la finalista dels premis València Negra i Paco Camarasa i que actualment està sent adaptada al format televisiu, Alfaguara Negra va donar inici a la publicació de la seua obra, que va continuar collint èxits amb Especie (2021) i que segueix la saga de Camí Vargas amb este nou lliurament, Planeta.

La Babilonia, 1580 (Alfaguara)

Susana Martín Gijón ens porta a la fi del segle XVI a Sevilla, sobrenomenada La Babilònia, la ciutat més extraordinària de l’època, capital comercial del món –el Vell i el Nou–, però també a recórrer les mars pujades a una nau de la flota d’Índies fins a arribar a l’actual Panamà.

Dues protagonistes femenines inoblidables (les òrfenes Damiana i Carlina, que van créixer juntes encara que van prendre camins oposats) i fascinants personatges històrics reals, com el jesuïta Pare León o la priora María SanJosé -la “monja letrera”.

Una intriga addictiva que no ens solta des de l’impactant començament: la flota d’Índies està a punt de salpar quan en el vaixell de guerra que lidera la flota apareix el cadàver de Violante, prostituta i companya d’ofici de Damiana, assassinada amb un pervers modus operandi: la cabellera i la pell del rostre li han sigut arrancats i cobreixen el mascaró de proa del vaixell. Prompte se succeiran altres morts i Damiana, també prostituta, es veu immersa en la investigació per a posar-se fora de perill i descobrir un secret després del qual hi ha foscos i poderosos interessos.

Una profunda documentació històrica que trau a llum fets i circumstàncies quasi desconegudes i que podrien haver canviat el curs de la història.
Una novel·la ambiciosa que conjumina el millor de la novel·la negra i de la novel·la històrica, i que conquistarà a un públic molt ampli.