Sergio Mars

DISSABTE 6 DE NOVEMBRE A les 11.50 H

sergio mars

Sergio Mars és llicenciat en Biologia per la Universitat de València, amb especialització en Genètica Molecular i Evolutiva. Autor des del 2001 de més de mig centenar de relats fantàstics publicats en diferents mitjans. Ha publicat les antologies de ciència-ficció «El raig verd en l’ocàs» (Grup AJEC, 2008), «La mirada de Pegàs» (Grup AJEC, 2010) i «La dissonància de les esferes» (Editorial Tintures, 2020), la de terror «El preu del barquer» (Saco d’Ossos, 2010), la novel·la de fantasia èpica La llei del tro (Cápside Editorial, 2012), el llibre d’assaig La 100cia ficció de Rescepto (Cápside Editorial, 2014), la novel·la de fantasia juvenil La cerca del grifonicornio (Editorial Hidra, 2015) i el fix-up d’espasa i bruixeria La invocació del picto (Cápside Editorial, 2018). Tot això li ha reportat sis premis Ignotus (en novel·la curta [2], antologia, relat [2] i llibre d’assaig) d’un total de setze nominacions, a més del premi Gandalf (2005, juntament amb múltiples finalistes), el Diumenge Santos (2017) i el Pasqual Enguídanos (2018), havent sigut també finalista de certàmens com l’UPC, el Pablo Rido, el Homocrisis o el L’Íber. En 2012 va fundar el segell de microedició Cápside Editorial, amb huit títols publicats fins hui, incloent les seues traduccions de clàssics com Els facinerosos de l’aire (George Griffith, 1895) o L’estirp dels llops (William Morris, 1888). També imparteix tallers de creació literària i ofereix serveis de traducció, correcció i maquetació. Des del 2007 manté el blog sobre literatura fantàstica Rescepto Indablog (http://rescepto.wordpress.com), amb més de 900 ressenyes i més d’un milió de visites.

la disonancia de las esferas

La dissonància de les esferes (Tintures)

Una ullada especulativa al futur immediat (i en una ocasió al passat recent), equilibrant rigor científic i interés dramàtic. En aquesta antologia de relats i novel·les curtes, molts d’ells premiats, Sergio Mars indaga en l’efecte de la tecnologia sobre la humanitat, la resposta de la societat davant el canvi i fins i tot sobre la naturalesa mateixa de la realitat.

Els textos de Sergio descriuen la foscor i la llum inherents a l’ésser humà, els clarobscurs d’avanços i descobriments, les oportunitats i perills que en forma d’amenaces més o menys vetlades podrien esperar-nos després de l’horitzó. Perills que no provenen tant de la ciència en si com dels usos que podríem donar-li… o de desafiaments futurs que encara ens són ignots i que amaguen potencial tant per al desastre com per a la meravella.