Román Huarte Castro

SÁBADO 6 DE NOVIEMBRE A LAS 18:35 H

Román Huarte

Román Huarte Castro (Irun, 1977) és Llicenciat en Psicologia per la Universitat del País Basc. Lluny de seguir les ramificacions de la clínica o de la investigació, va preferir aprofitar-se de la vitalitat de l’imperfecte per a alimentar el seu procés creatiu i donar curs a una fantasia de tipus after punk.

En les vides subterrànies i en la marginalitat no feia sinó trobar l’essència de grans històries, per la qual cosa la seua preferència va passar a ser la narració d’una èpica underground allunyada del convencionalisme.

Després d’una llarga trajectòria seguint aquesta tendència, amb Mery Ann s’apareix ha fixat les vímets del seu primer gran projecte literari.

Mery Ann se aparece

Mery Ann se aparece (Apache Libros)

Hendaia, estiu de 1988.

Surf, música, festes, drogues i sexe.

Un grup de surfistes australians gaudeix de les seues vacances a les platges d’Hendaia.

Entre ells, la jove Mery Ann, que professa un amor obsessiu per Wayne, qui no té els mateixos sentiments cap a ella.

Durant la celebració d’una festa, en la qual abunden les drogues i l’alcohol, Mery Ann arriba a un tracte insòlit amb un misteriós personatge.

Embolicada en circumstàncies inexplicables, veu anul·lada la seua capacitat per a discernir la realitat.

L’estrany li promet l’amor que anhela a canvi de la seua ànima. Les coses canvien a partir d’aquell precís instant perquè el maligne mai compleix amb la seua paraula.

Román Huarte Castro construeix una història de terror elegant i equilibrada, l’origen del qual podem trobar en les ghost stories victorianes.