Queden poques places

Divendres que ve dia 12 de novembre de 18.00 a 19.30 h s’impartirà el taller gratuït titulat «TEORIA I PRÀCTICA SOBRE EL MICRORELAT FANTÀSTIC» a la Biblioteca Patraix-Azorín (C/Assagador de les monges, s/n). Queden poques places!

Taller Gratuït: TEORIA I PRÀCTICA DEL MICRORELAT FANTÀSTIC
L’imparteix: David Roas
Dia i hora: el divendres 12 de novembre de 18.00 a 19.30 h
Inscriure’s ací
Aforament màxim: 20 persones
Público: adult

david roas

El taller s’articula mitjançant una combinació d’exposició teòrica, lectura i comentari de textos i exercici pràctic. Així, després d’una ràpida discussió sobre què és un microrelat (i la seua directa vinculació amb el conte), procedirem a realitzar una reflexió teòric sobre el fantàstic, amb la finalitat de definir aquesta categoria i evidenciar els seus principals trets formals i temàtics (tot això exemplificat amb la lectura de textos d’autors/as en espanyol. Una vegada fixat el concepte del fantàstic, passarem a evidències algunes de les principals característiques que presenten els microrelats específicament fantàstics, posant especial atenció en l’estructura, la decisiva importància dels jocs lingüístics i intertextuals, l’ús del monstre com a narrador de la història, per a acabar amb un aspecte essencial del fantàstic postmodern: la seua hibridació amb l’humor.

Tot això ens permetrà, com a conclusió del taller, realitzar un exercici pràctic: l’escriptura en directe d’un microrelat i la seua posterior lectura i comentari entre tots els assistents.