Pedro Porcel

Pedro Porcel

Pedro Porcel

(València, 1959). Historiador de les mitografies urbanes, porta més de quatre dècades navegant pels extensos mars de la cultura de masses.

Sempre sense eixir de tals aigües, ha dirigit editorials, col·laborat en diversos mitjans de premsa, impartit conferències i seminaris universitaris, comisariado exposicions, exercit de documentalista en programes televisius i escrit llibres, amb el propòsit de cartografiar el territori infinit de la ficció popular.

Ha signat en solitari llibres com a Clàssics en Jauja, premi Romano Calizzi al millor estudi teòric. Engolits per l’abisme. La historieta d’aventures a Espanya, que li valdria el XXXV Premi Diari d’Avisos, o Superhomes ibèrics. Coautor de Karpa i d’Història del còmic valencià, les seues col·laboracions s’estenen a molts altres títols, entre ells Bolsilibro&Cinema Bis. La bèstia en la pantalla: Aleister Crowley i el cinema fantàstic, les antologies sobre el cinema fantàstic espanyol, britànic i italià editades per la revista Quatermass, o els llibres publicats per Cinefanía Cinema Pulp, Xoc EL TEU, Monstres i Weird Western.

Revistes heterodoxes com 2000 Maníacos, l’argentina Cineficción o Mondo Brutto són d’altres llocs on ha trobat acomodament durador i confortable.

Durant més de sis anys el seu refugi en la xarxa ha sigut la pàgina La Golfa de l’Avieta, espai de referència on ha donat a conèixer el patrimoni cultural més recòndit i assenyalat de les primeres dècades del segle XX.

Presenta: CINE DE TERROR 1930-1939

Cine de Terror 1930-1939

Cine de Terror 1930-1939 – Pedro Porcel

Resumen
Evento
Presentació del Lliure "CINEMA DE TERROR 1930-1939" de Pedro Porcel
Lugar
Golem Fest, Centre del Carmen. Carrer del Museu, 2,València,València-46003
Comienza
09/12/2018
Finaliza
09/12/2018
Descripción
19’45 h. Presentació de CINEMA DE TERROR 1930-1939 (Congost Edicions), de Pedro Porcel, acompanyat per l'editor Pablo Herranz. Aula Capitular. 45’. Entrada Lliure