Paco Plaza

Paco Plaza

Paco Plaza – Fotografía de: Isabella Antonelli

(València en 1973) és un dels màxim representants del cinema de gènere en el nostre país.

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de València i diplomat en Adreça Cinematogràfica per l’Escola de Cinema de la Comunitat de Madrid (ECAM), va dirigir diversos curts entre els quals destaquen Avietes, que es va presentar en nombrosos festivals nacionals i internacionals i va rebre, entre uns altres, el Premi Canal Plus del Festival de Cinema Fantàstic de Brussel·les i el Premi Projecte Curt Canal Plus del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Sebastià; i Puzles que va guanyar entre uns altres el Premi INJUVE al Millor Curtmetratge Experimental de Versió Espanyola (TVE).

En 2002, dirigeix el seu primer llargmetratge, El segon nom, del que també signa el guió al costat de l’escriptor Fernando Marías, a partir d’una novel·la de Ramsey Campbell. La pel·lícula va guanyar el Premi Meliès al Millor Llargmetratge Europeu en el Festival de cinema de Sitges. Aqueix mateix any, al costat de Jaume Balagueró, dirigeix el docufilm O.T. La Pel·lícula. Li seguirien Romasanta, la caça de la bèstia (2004) i l’episodi de les Històries per a no dormir Conte de Nadal.

La consagració arribaria amb la saga [REC] de nou al costat de Jaume Balagueró, que va suposar un èxit internacional sense precedents tant en el seu primer lliurament (2007), com en [REC]2 (2009), i ja dirigint en solitari [REC]3 Gènesi (2012), sent un gran èxit també fora de les nostres fronteres a França, Mèxic o el Regne Unit.

Recentment, ha dirigit Verónica (2017) amb la qual ha aconseguit un gran èxit de taquilla i l’aplaudiment i reconeixement de la crítica a nivell nacional i internacional.

Resumen
Evento
Projecció de VERÓNICA (1h 46’), de Paco Plaza. Xarrant amb el director PACO PLAZA
Lugar
Golem Fest, Centre del Carme. Carrer del Museu, 2, Vàlencia, Vàlencia-46003
Comienza
09/12/2018
Finaliza
09/12/2018
Descripción
16’00 h. Projecció de VERÓNICA (1h 46’), de Paco Plaza. Aula Capitular. Entrada Lliure. 18'30 h. Xarrant amb el director PACO PLAZA. Aula Capitular. 60'. Entrada LLiure