Pablo Martín Sánchez

DISSABTE DIA 13 DE NOVEMBRE A les 18.00 H

Pablo Martín Sánchez
Pablo Martín Sánchez – Copyright ©Ainhoa-Gomà

Pablo Martín Sánchez (Reus, 1977) és doctor en Llengua i Literatura Franceses per la Université de Lilla i doctor en Teoria de la Literatura i de l’Art i Literatura Comparada per la Universitat de Granada. Membre del Ouvroir de Littérature Potentielle (Oulipo), treballa habitualment com a traductor i professor d’escriptura. Ha publicat el volum de relats Friccions (2011), les novel·les L’anarquista que es deia com jo (Penya-segat, 2012), Teu és el demà (Penya-segat, 2016), Agatha (2017)—un llibre escrit en col·laboració amb Sara Mesa—i Diari d’un vell cabezota (Penya-segat, 2020). Part de la seua obra ha sigut traduïda al francés, anglés, txec i neerlandés.

diario de un viejo cabezota

Diari d’un vell cabezota (Penya-segat)

Reus, sud de Catalunya, estiu de 2066. Per motius geoestratègics, la Península Ibèrica està sent desallotjada, però un xicotet grup de resistents, en la seua majoria ancians i mutilats de guerra, viu atrinxerat entre els murs del Institut Pere Mata, antic manicomi modernista de la ciutat, sense llum, ni aigua, ni subministraments. Entre ells, un vell escriptor que porta dècades sense escriure comença a redactar un diari en les fulles de cortesia dels llibres apolillados que troba a la biblioteca abandonada de la institució. Les autoritats han decretat una data límit per a abandonar el territori: a penes queda ningú al país i els que queden estan desesperats.

En aquesta història de tints distòpics i apocalíptics Pablo Martín Sánchez torna a transitar pels ambigus marges que separen la realitat i la ficció, i conclou la seua particular trilogia novel·lesca apuntant-se al futur per a plasmar les pors del present.