Pablo Herranz

Pablo Herranz
Pablo Herranz – GOLEM FEST 2019

(Alemanya, 1967) és escriptor, guionista i divulgador espanyol nascut a Alemanya, tècnic d’imatge i so de professió, especialista en cinema de gèneres i en còmic europeu i més particularment en la línia clara francobelga.

Autor del lliure Rumb a l’infinit. Les cinquanta pel·lícules fonamentals del cinema de ciència-ficció (Midons), premi Ignotus d’assaig 1999, ha escrit en llibres col·lectius com El cinema fantàstic i de terror de la Universal, Cinema fantàstic i de terror alemany 1913-1927, Memòria de la novel·la popular (també coordinació) o Bolsilibro & Cinema Bis (així mateix assessor), i ha col·laborat en diaris com El País i Llevant, així com en nombroses publicacions com Gigamesh, Nosferatu, 2000 Maníacos, Quatermass, Cinema-Bis o Rock-Sí, on es va encarregar per un temps de la secció de còmics.

Va publicar relats en la revista A qui corresponga i en les antologies literàries Visions 1999 i Visions 2000, i va ser membre de l’equip de guionistes de la teleserie Dr. Franky, dirigida per Pablo Llorens.

Va debutar com a guionista de còmics en 2000 Maníacos amb el dibuixant Toni Benages i Gallard, amb qui va publicar el monogràfic Les mans en les butxaques (2006). Posteriorment guionizó Lladres d’ànimes (2012), primer de la sèrie “Les aventures de Miquel Mena”, amb dibuixos de José Luis Povo. És col·laborador habitual del blog sobre historieta Els meus còmics i més.

És editor de la revista en valencià Xiulit (www.xiulit.com), ja amb 41 nombres en el seu haver-hi i amb signatures com Miguel Calataiud, Cristina Durán, Jordi Peidro, Max, Amelia Navarro, Mique Beltrán, Núria Tamarit, Sergio Meliá, etc. Així mateix, editor de Congost Edicions, especialitzada en cinema i novel·la gràfica, www.desfiladeroediciones.com, que va rebre el Premi a la Millor Edició de Còmic 2017 per Jo vaig ser guia en l’infern, de Gerard Miquel.

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

*19’00 h. Xarrada sobre LA PETJADA D’EDGAR ALLAN POE, amb Roberto García-Álvarez, a propòsit del seu llibre EDGAR ALLAN POE, EL DELIRANT DE BALTIMORE (El Transbordador). Presenta: Pablo Herranz. Sala de Premsa. 45’.

Resumen
Evento
Xarrada sobre LA PETJADA D'EDGAR ALLAN POE
Lugar
Golem Fest, Passeig de la Petxina 42,València,-46003
Comienza
22/11/2019
Finaliza
22/11/2019
Descripción
DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE : 19’00 h. Amb Roberto García-Álvarez, a propòsit del seu llibre EDGAR ALLAN POE, EL DELIRANT DE BALTIMORE (El Transbordador). Presenta: Pablo Herranz. Sala de Premsa. 45’.