Olivier Truc

Divendres 17 de novembre, 20:15

Copyright ©Peter Knutson

Olivier Truc va nàixer en Dax (França) en 1964. Treballa com a periodista per a Le Monde i va ser corresponsal per als països bàltics i escandinaus, prestant especial interés a temes socials i a les minories. Ha produït documentals de televisió i ha publicat dos llibres de reportatges.
És autor d’obres com a L’Imposteur i Le Cartographe dones Indes boréales, i de la sèrie de novel·les protagonitzada per la policia especial dels rens formada per El último lapón (guanyadora dels premis Quais du polar, Mystère de la critique i Michel-Lebrun 2013), El estrecho del lobo (2015), La Montagne rouge i Els Chiens de Pasvik.

La desconocida (Alfaguara)

La desconeguda, o L’inconnue du port, és un exercici d’escriptura a quatre mans. La seua estructura consta de huit capítols escrits de manera alterna per Olivier Truc (els parells) i Rosa Montero (els imparells), construint el relat a partir del que ha escrit prèviament el seu col·lega. La iniciativa part del prestigiós festival de novel·la negra i policíaca Quais du Polar, amb seu a Lió, en el marc del programa Polar à 4 mains, que ja ha promogut una col·laboració franc-romanesa i una altra francoalemanya.

Ara és el torn d’Espanya. Amb la idea de contribuir al millor enteniment mutu entre tots dos països, un protagonista francés i una altra espanyola evoquen els carrers de Barcelona i Lió, dues ciutats amb caràcters agermanats que són, també, protagonistes de la història. Acompanyats en el trajecte pels traductors Myriam Chirousse i Juan Carlos Durán, Rosa Montero i Olivier Truc signen una novel·la repleta de suspicàcia i acció, que simultàniament publiquen l’editorial Points, a França, i Alfaguara, a Espanya.