Miriam Alonso

Dijous 24 de Novembre, 16.00 (Taller)

Diumenge 27 de Novembre, 11.30

Miriam Alonso (València). És una narradora, docent, tècnic en gestió i artesanak formada en lletres pures. Amb catorze novel·les a l’esquena i dènou antologies, gaudeix explorant l’ofici de l’escriptura en quantes vessants li resulten temptadores.

Miriam col·labora amb diverses institucions realitzant formació literària i artística. També participa en l’estudi creatiu de Folk Tales, on desenvolupa altres activitats relacionades amb l’art a més de la gestió empresarial.

El seu emblema és el realisme màgic, a ell ha dedicat durant aquests últims anys el gruix de la seua obra, però és amant del terror victorià, del clàssic gòtic i d’aqueixa por que s’amaga entre els boscos com en la seua novel·la Fonte (Babylon), en castells oblidats com en El duc de Kenturiche (Wave books), o en el atelier d’una ciutat steampunk on el fum torna complicada la respiració, com en Els aliats de Moore.

Blackbird (Babylon)

L’última novel·la de Miriam ens conta una història vella, on l’ambient bucòlic amaga trames profundes, d’odis i venjances, bruixes, desaparicions, llegendes, fantasmes, troballes, barates i éssers que es resisteixen a quedar, tranquil·lament, atrapats en la llegenda.