Miguel Sandín

DISSABTE 6 DE NOVEMBRE A les 20.30 H

miguel sandín

Miguel Sandín (Madrid 1963) és llicenciat en Filosofia per la Universitat Complutense. Va ser actor i director de teatre abans de dedicar-se a la docència, labor que des de fa més de tres dècades compagina amb una activitat literària que abasta diversos gèneres. La seua reeixida estrena com a narrador es va produir amb El cuc del mezcal (2008), que seria traduïda al francés. La seua novel·la juvenil Expedient Pania (2009) va resultar finalista del Premi Hac. Amb Per si de cas et vaig escriure va ser finalista del Premi Nadal 2015 i la seua segona novel·la juvenil, El silenci de la granota (2019), va ser seleccionada per la OEPLI entre els millors llibres de 2019, a més de ser finalista del 2020 International Llatí Book Awards i del Premi Azagal. En 2019 va publicar en aquesta mateixa col·lecció La tripulació de l’Utopia, una novel·la en la qual mostrava una perspectiva desternillante sobre els grans temes i autors de la filosofia occidental.

roma y viceversa

Roma i Viceversa (Peix de Plata)

Marcelo Mayoral ho té tot per a fracassar: l’aparença de un home gris, rutinari, maniàtic, avorrit… I a més és professor de Història Antiga. La seua núvia de tota la vida, com no, li ha deixat per algú més flexible i millor dotat. Però no tot són males notícies. O sí. Una vesprada, en abandonar de la Universitat, Marcelo repel·leix l’agressió de tres misteriosos individus sobre un pobre desgraciat.

I ací comença tot. Perquè aqueix pobre desgraciat no és un home, sinó un extraterrestre procedent de l’exoplaneta KOI.4878.01. Un ectoplasma anomenat Ulisses, compost per bor i silici, addicte a el bourbon, al pollastre rostit, a el heavy metall i al sexe desenfrenat. Un estrany ser, capaç de viatjar en el temps, que convida al nostre protagonista a conéixer l’Antiga Roma i a un de els seus grans protagonistes: l’emperador Neró.

En aquesta buddy novella on tots els camins condueixen a Roma assistim a sagnants combats de gladiadors i carreres de quadrigues, orgies i bacanals pantagruèliques, invasions bàrbares i conspiracions polítiques. Coneixerem l’amor de la mà de l’esclava siriana Rut i viatjarem amb Sèneca i les seues frases cèlebres, amb un trastornat Calígula, amb un Claudio borratxo i tartamut o amb la implacable ninfómana Mesalina.

Cal dir-ho: Des de La vida de Brian no s’ha vist (ni llegit) una Roma tan divertida i divertida.