Michelle Roche Rodríguez

DIVENDRES DIA 5 DE NOVEMBRE A les 19.00 H

michel roche

Michelle Roche Rodríguez va nàixer a Caracas i des de 2015 viu a Madrid. Escriu narrativa, assaig, periodisme i crítica literària. És autora de Malasangre (Anagrama, 2020), una novel·la de formació ambientada a la Veneçuela dels anys vint, on convergeixen el fantàstic i l’històric. Amb la col·lecció de contes Gent decent (Musa a les 9, 2017) va guanyar el Premi de Narrativa Francisco Ayala que atorga la Fundació Caixa Granada. El seu assaig Mare meua que estàs en el mite (Sílex) es va publicar a Espanya en 2016. El seu primer llibre es va editar a Caracas en 2013 i va ser la col·lecció d’entrevistes Àlbum de família: Converses sobre la identitat cultural a Veneçuela (Alfa). Col·labora amb les revistes Quaderns Hispanoamericans, Lletres Lliures, TintaLibre i Zenda. Textos seus han aparegut en les revistes Túria, Buensalvaje, Davantera D, Quimera i Què llegir. En 2014 va fundar Colofó Revista Literària.

La seua pàgina web personal és www.michellerocherodriguez.com

malasangre

Malasangre (Anagrama)

Veneçuela, any 1921. Diana, la filla de catorze anys d’una família d’arribistes de Caracas, descobreix que ha heretat la hematofagia del seu pare, prestador i hisendat, ocupacions que exerceix gràcies a la seua relació amb la dictadura de torn. La malaltia la inclina a la violència contra alguns homes i l’allunya de la seua mare, d’estrictes conviccions catòliques.

Mentre madura, Diana s’enfrontarà al maltractament del nuvi amb el qual s’obstinen a casar-la, a la brutalitat de la seua família i a la tirania del patriarcat militarista i religiós. No obstant això, el pitjor serà veure’s involucrada en les activitats il·lícites i les conspiracions polítiques dels socis del seu pare, que la portaran fins a les recambres privades del palau presidencial. Són temps de revolució petroliera i el general al comandament es diu Juan Vicente Gómez, una fita en la història veneçolana menys perquè va durar tres dècades en el poder que perquè en el seu temps es van instaurar i van enfortir les dues grans institucions del país: les forces armades i l’economia rendista.

Michelle Roche Rodríguez ha escrit una poderosa al·legoria en la qual conviuen el fantàstic i l’històric, l’exploració de la sexualitat i la política, la lluita per afirmar la identitat com a dona en una societat masclista i el vampirismo com a realitat i com a símbol.

Un llibre seductor, envolupant i pertorbador sobre la rebel·lia i la transgressió. Una novel·la que juga amb el gènere de terror explorant territoris nous, portant-lo més enllà dels camins trillats.