MANEL LOUREIRO

DIUMENGE 14 DE NOVEMBRE A les 12.30 H

manel loureiro

Manel Loureiro (Pontevedra, 1975) és un escriptor i advocat que ha treballat com a presentador en la Televisió de Galícia i com a guionista de diversos projectes. En l’actualitat col·labora en els periòdics La Veu de Galícia i El Mundo, així com en la Cadena Ser i Onda Cero. La seua primera novel·la, Apocalipsi Z. «El principi de la fi» va començar com un blog en Internet que escrivia en les seues estones lliures. A causa del gran èxit que va aconseguir (es va transformar en un fenomen viral amb més d’un milió i mig de lectors en línia), va ser publicat en 2007, convertint-se en un best seller. Les seues següents obres, Els dies foscos, La ira dels justos, L’últim passatger, Fulgor i Vint, han sigut un èxit de vendes no sols a Espanya, sinó en molts altres països del món. A més, Manel és un dels pocs autors espanyols contemporanis que ha aconseguit situar els seus llibres en la llista dels més venuts dels Estats Units.

la puerta

La porta (Planeta)

Una jove ha sigut assassinada mitjançant una antiga forma ritual en la muntanya Seixo, una muntanya de difícil accés repleta de misteri. La troballa del seu cadàver als peus de la mítica Portalén, una construcció megalítica que servia per als ritus funeraris cèltics, desconcerta als seus investigadors. Al costat d’ella apareix també el cos sense vida d’un operari. Qui ha sigut capaç de cometre tals assassinats? Descobrir-ho, en un entorn rural tan tancat com llegendari, no serà una tasca fàcil. Res més trepitjar aquelles terres, l’agent de la Guàrdia Civil Raquel Colina podrà comprovar-ho. La protagonista acaba de traslladar-se des de Madrid a aqueix racó perdut de la Galícia amb un únic objectiu: salvar la vida del seu fill Julián, un xiquet afectat per un càncer que avança sense quarter i que a penes li atorga mesos de vida. La medicina ja no pot curar-li, així que Raquel, en un intent desesperat per trobar una eixida, acudeix a una menciñeira local que promet la sanació de tot aquell que passa per les seues mans. Siga com siga la seua malaltia.

No obstant això, Raquel es topa amb un sorprenent crim que trastocarà els seus plans a Galícia, mentre la remeiera desapareix sense ni tan sols haver tractat al seu fill. Però Raquel sospita, des del principi i sense confessar-lo, que tots dos casos podrien estar connectats. La guàrdia civil i el seu company Juan no dubten a seguir el rastre de tot aquell que guarde alguna relació amb el crim de Portalén. Les seues perquisicions li portaran a contactar amb Méndez, un desagradable agent jubilat que els donarà algunes pistes i molts advertiments, però que també situaran a Raquel en el punt de mira. Mentre la vida del seu xicotet s’apaga pese a l’amable tracte d’Àgata, la mestressa que els acull en un pazo de Fosco, Raquel es veurà obligada a travessar la línia que separa la realitat del sobrenatural. Amb la complicitat del seu company, en un ambient màgic i rural que no acaba de comprendre, l’agent és conscient que s’imposa un compte arrere per a resoldre el cas, donar amb la menciñeira desapareguda i trobar l’última taula de salvació que li queda al seu fill.