JÚLIA DÍEZ

DISSABTE 13 DE NOVEMBRE A les 16.30 H

julia diez

Júlia Díez (Barcelona, 1968). Aquesta publicista s’estrena amb La Talpera Editorial amb El Cumhacht de Ethan (El món de Ethan en la seua segona edició), un llibre infantil/juvenil que actualment es troba com a lectura curricular en huit escoles catalanes.

Guanyadora de la Tercera Edició del Premi Operació Tagus, convocat per Edicions Tagus (Grupo Planeta i Àmbit Cultural d’El Corte Inglés), d’entre més de 400 obres, amb 3027 – REVOLTA, el primer llibre de la Trilogia dels Elevats.

Al novembre de 2016 va publicar Amores, vint-i-dos relats atípics sobre l’amor.

Al novembre de 2018 va eixir a la venda El tractat de les portes, juvenil, amb l’editorial Inkreadiblebooks.

Ha coordinat i participat en l’antologia HELLVEN (ciència-ficció), de Suseya Edicions.

Ha col·laborat en les antologies: «Més Macabres de l’Editorial Maluma», «Ácronos. D’acer i sang» (Apatxe Llibres, 2019) i en «On les fades no s’aventuren» (Apatxe Llibres, 2020).

Recentment, ha coordinat i participat en «I si ho expliquem… steampunk» (Apatxe Llibres, 2021).

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es steam-punk.jpg

Steampunk (Apatxe Llibres)

Deu autors contemporanis reten homenatge a clàssics de la literatura universal des d’un punt de vista steampunk.

Moby Dick, L’illa del tresor, Donetes, Blancaneu i els set nans, Pinotxo, Alicia al País de les Meravelles, El meravellós Mag de Oz, Peter Pan, Els viatges de Gulliver i Els tres mosqueters han servit d’inspiració per a crear històries ucrónicas i retrofuturistes.

Omple’t de sutge, banya’t en vapor i segueix a autòmats, naus inversemblants o científics bojos en aquests contes foscos i recreacions enginyoses d’aquests clàssics literaris.

Una combinació prodigiosa en la qual la fantasia no té límits.

Antologia coordinada per Júlia Díez

Incluye relats de: Dioni Rierol José A. Bonilla Júlia Díez José Antonio Fideu Martínez Ana García Herráez Pepa Mayo Greta Mustieles Salvador Josué Ramos Gemma Solsona Asensio Eduardo Vaquerizo. Il·lustracions d’Héctor R. Asperilla (Adepte Fosca)

donde las hadas no se aventuran

Fades (Apatxe Editors)

Un nodrit grup d’escriptores contemporànies s’endinsa en les ombres del bosc per a oferir-nos noves versions dels seus contes clàssics favorits.

En aquest volum, donem veu a les bruixes, als llops i als fantasmes per a recomptar, de la mateixa forma que van fer grans narradores com Angela Carter, la història de Ventafocs, Caputxeta Roja, La Reina de les Neus, Barba Azul o La Bella Dorment. Un encanteri, en forma d’històries fantàstiques, que aflora la part més fosca dels contes de fades.

«Per a mi aquest llibre de relats d’escriptores actuals que té vosté entre les mans, amic lector, benvolguda lectora, busseja en les térboles aigües del fossat del castell encantat. M’ho imagine com un grup d’exploradores que s’introdueixen en una selva, un món, un laberint, en el qual investiguen sense la pretensió de convertir-lo en parc d’atraccions per a xiquets i xiquetes. Bé al contrari, per a desconstruir l’antic artefacte i mostrar el revers chorreante de la pell del monstre».

Del «Pròleg» de Pilar Pedraza

Inclou relats de: Isabel del Riu • Júlia Díez • Ana García Herráez • Mar Goizueta • Covadonga González-Pola • Arantza Larrauri • Cristina Martínez Ana Martínez Castillo • Amparo Montejano • Greta Mustieles Salvador • Sofía Rhei • Solange Rodríguez Pappe • Alicia Sánchez
Gemma Solsona Asensio • Giny Valrís • María Zaragoza. Il·lustracions d’Elena Ibáñez.

ethan

Ethan (Apatxe Llibres)

Ethan és un xiquet de deu anys que viu en un món en el qual tots tenen algun poder.
A ell, encara no li ha nascut cap. Sempre ha sigut una bestiola rara en el seu llogaret i, malgrat això, els seus pares decideixen que ja és hora que s’enfronte al món i comence a anar a escola.
Fins llavors, Ethan ha viscut protegit pels seus pares i educat per la seua mare a casa. Ethan, per part seua, preferiria anar-se amb el seu ruc Antoine, lluny, molt lluny del seu llogaret, on ningú sabera que no posseeix cap poder amb el qual poder-se guanyar la vida el dia de demà.