Juan Miguel Aguilera

Diumenge 27 de Novembre, 11.30

Juan Miguel Aguilera (València, 1960). Considerat com un dels puntals de la ciència-ficció espanyola i, sens dubte, el que compta amb major projecció internacional. Al costat de Javier Redal va crear el cúmul globular Akasa-Puspa, escenari on estan situades diverses novel·les (Mundos en la eternidad, Mundos y demonios, etc) i que després, en forma d’homenatge a este referent del gènere d’anticipació, ha sigut un univers compartit per diversos novel·listes. En solitari, Aguilera ha desenvolupat una carrera coronada amb diversos premis, com els Ignotus, Bob Morane, a Bèlgica, o Imaginales, a França. La seua narrativa ha anat des de la novel·la històrica amb pinzellades de fantasia i ciència-ficció (La locura de Dios, Rihla, El sueño de la razón) fins al technothriller (La red de Indra).

També s’ha prodigat en el camp del còmic com a guionista (Avatar, amb Rafael Fonteriz; Gog, amb Paco Roca) fins com a guionista de cinema (Stranded).

La llavor (Galés)

Una pintora i un científic tenen una trobada sexual en un penya-segat. No saben res l’u de l’altre, ni com han arribat allí. Se separen, encara que s’acorden l’u de l’altre més del que els agradaria.

Amb el planeta Terra atabalat per la superpoblació, la nau Orió solca l’espai. En ella viatja un grup de jovens en el qual s’ha depositat l’esperança de perpetuar la humanitat; són la llavor de la nostra espècie. Es dirigeixen a Alfa Centauri, sistema estel·lar on confien posar-hi arrels i colonitzar-ho. En despertar d’un període d’hibernació sorgiran una sèrie de tensions entre els joves cosmonautes, preludi d’una missió que no s’intueix gens fàcil.

Aquesta novel·la va ser guardonada amb el Premi Juli Verne.