José Carlos Somoza

Jose Carlos Somoza
Jose Carlos Somoza – GOLEM FEST 2019

(l’Havana, Cuba, 1959) va nàixer a l’Havana però es va traslladar a Espanya amb la seua família quan tenia un any d’edat.

Es va llicenciar en medicina i es va especialitzar en psiquiatria abans de lliurar-se per complet a escriure. Està considerat un dels autors renovadors de la novel·la de gènere de misteri en castellà, sent un dels pioners a Espanya a introduir aquest gènere en la literatura mainstream.

Entre les seues obres cal destacar La caverna de les idees (premi Gold Dagger de la Crime Writer’s Association 2002), Clara i la penombra, Ziga-zaga (finalista del premi John W. Campbell Memorial de ci-fi a EUA), La clau de l’abisme, L’esquer, Croatoan i L’origen del mal.

La seua novel·la de terror La dama número tretze va ser portada al cinema per Jaume Balagueró amb el títol Muse.

La seua obra ha sigut traduïda a més de trenta idiomes i ha inspirat la col·lecció de quadres Art of Somoza de l’artista d’estil gòtic Ivan Miedho.

PREMIS

En 2007 gana el Premi Torrevella de novel·la amb La clau de l’abisme.

Esment especial en el ‘Premi Celsius 232’ (a la millor obra de ciència ficció o fantasia de 2007 escrita en espanyol) per la clau de l’abisme en la 21 Setmana Negra de Gijón.

Premi Flintyxan 2004 a la millor novel·la històrica policíaca, atorgat a la caverna de les idees per l’Associació d’Escriptors de Novel·les Policíaques de Suècia.

En 2002 la seua novel·la La caverna de les idees guanya el Premi The Macallan Gold Dagger For Fiction 2002, atorgat per l’Associació d’Escriptors de Misteri del Regne Unit.

En 2002 gana el Premi Hammett de novel·la negra amb Clara i la penombra.

En 2001 gana el Premi Fernando Lara amb Clara i la penombra.

Al gener de 2000 la seua novel·la Dafne esvaïda queda finalista del Premi Nadal.

En 1998, la seua novel·la La finestra pintada obté el Premi Cafè Gijón.

En 1997 la seua obra de teatre Miguel Will aconsegueix el Premi Cervantes de Teatre (INAEM).

Va rebre el Premi Margarita Xirgu de guions dramàtics de radi, convocat per Ràdio Exterior d’Espanya i l’Institut de Cooperació Iberoamericana, en 1994 pel seu guió, Llagostes. Aquest mateix any guanya el Segon Premi “Gabriel Sijé” de novel·la curta per Plànols.

Presenta: ESTUDI EN NEGRE

ESTUDIO EN NEGRO
ESTUDIO EN NEGRO – JOSÉ CARLOS SOMOZA
Resumen
Evento
Presentació d'ESTUDI EN NEGRE (Espasa), de José Carlos Somoza
Lugar
Golem Fest 2019, Passeig de la Petxina 42 ,València,-46003
Comienza
23/11/2019
Finaliza
23/11/2019
Descripción
Dissabte 23 de Novembre 20’00 h. . Presenta Juan Miguel Aguilera. Sala d'actes. 30’. - Entrada Lliure