José A. Bonilla

Dissabte 18 de novembre, 16:30

José A. Bonilla

José A. Bonilla (Sabadell, 1969) és llicenciat en Biologia i Bioquímica per la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre de l’Associació Espanyola de Fantasia, Ciència-ficció i Terror (AEFCFT-Pòrtic) i de la PAE (Plataforma d’Addictes a l’Escriptura).

Entre les seues obres destaquen La Inconquistable (2014), finalista del XXI Premi Domingo Santos; Ciudad Espejo (2018), guanyadora del VI Premi Novel·la de Terror Ciutat d’Utrera i El aliento de Brahma (2019), finalista del XII Premi Novel·la Curta Alzina de Plata 2018. En Once días de octubre (2019) va tractar el tema de l’Operació Reconquesta d’Espanya que va tindre lloc a la Vall d’Aran en 1945. Finalista en 2022 de l’IV Premi de Ciència-ficció Ciutat del Coneixement amb Reflejos en el ojo de un dios ajeno i Menció Especial del Jurat del Premi de Ciència-ficció UPC Miquel Barceló amb la seua obra Purgatorio. Al febrer de 2023 publica la seua primera novel·la de gènere negre ambientada al Japó Haiku per a un cadàver. La seua segona novel·la negra, La dama de la niebla, ha sigut guardonada amb el Premi Internacional de Novel·la Negra BMB2023.

Purgatorio. Captador de almas (Apache Libros)

El nostre planeta ha sigut devastat per pandèmia i cataclismes climàtics; les crisis financeres se succeeix un després d’una altra i el futur no és gens prometedor. Les grans ciutats s’han convertit en megalòpolis, formiguers de ciment i metall.

Només els nous androides Tamshii IV semblen atorgar llum a la foscor. El que la gent no sap és que eixos androides ultratecnológicos oculten un secret, un que si vera la llum podria canviar el concepte de la humanitat.
Jo, Benson, captador ànimes, he descobert el seu secret. Em persegueixen uns éssers eixits dels meus pitjors malsons però no pararé fins a esbrinar el que oculten.

Purgatori és un còctel en el qual es mesclen Blade Runner i Altered Carbon amb un toc d’anime japonés i un polsim de mitologia religiosa. El resultat final és una vibrant novel·la cyberpunk que us robarà l’ànima.

«La història resulta molt divertida i grata de llegir, una aventura de cels plomissos i pluja radioactiva que recorda a les partides que vaig tirar fa anys al joc de rol Cyberpuntk 2020. Li fan venir ganes a un de scar una altra vegada els daus de la bossa». (Víctor Conde).