JAVIER OLIVARES

JAVIER OLIVARES
JAVIER OLIVARES – GOLEM FEST 2019

Javier Olivares (Madrid, 1964) és dibuixant d’historietes i il·lustrador. Va començar la seua marxa en la revista Madriz en els anys 80 i des de llavors ha publicat historietes en capçaleres com a Mitjans Regirats, Idiota i Diminut, Tos NSLM o El Manglar.¬¬¬ Com a autor ha publicat alguns àlbums d’historieta, destacant entre ells Estats De carència, La Caixa Negra, Contes de l’Estrela Llegum, Les Cròniques d’Ono i Hop i Astre, valent explorador.

Ha dibuixat, al costat del guionista Santiago García, una adaptació en historieta del clàssic L’Estrany Cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde per a l’editorial SM i ha col·laborat amb Fernando Marías en els llibres El Silenci es Mou i Presoners de Zenda, tots dos editats per SM. Ha il·lustrat per a l’editorial Nòrdica els llibres El Gos dels Baskerville, d’Arthur Conan Doyle i Lady Susan, de Jane Austen i Contes de Nadal, de Charles Dickens per a Random House Mondadori.

Recentment, ha il·lustrat els llibres Llums de Bohèmia, Drácula, El somriure dels peixos de pedra i El cas de Charles Dexter Ward, tots ells editats per Anaya.

Les seues il·lustracions han aparegut en un bon nombre de llibres infantils, a més d’escriure diversos d’ells. Ha col·laborat en periòdics com El País o Público i actualment els seus treballs poden veure’s també en El Mundo, El Correu o El País Setmanal, així com en la revista Jot Down i El Malpensante.

Ha impartit tallers d’il·lustració a Espanya i a Llatinoamèrica, i va ser professor titular del Màster d’Il·lustració que va crear I amb I.

Va publicar en 2014 la novel·la gràfica Les Meninas, amb guió de Santiago García i editada per Astiberri, que va rebre el premi a la Millor obra d’Autor Espanyol en el Saló del Còmic de Barcelona, així com el Premi Nacional de Còmic en 2015. Aquesta obra ha sigut publicada recentment a França per Futurópolis i als EUA per l’editorial Fantagraphics, on va ser finalista de les últimes edicions dels prestigiosos premis Eisner i Kurztman.

Actualment treballa, també amb Santiago García, en una nova novel·la gràfica que serà publicada en 2019.

Presenta: EL CAS DE CHARLES DEXTER WARD

EL CASO DE CHARLES DEXTER WARD
EL CASO DE CHARLES DEXTER WARD – JAVIER OLIVARES

Diumenge 24 de Novembre *11’30 h. Mesa sobre EL MUNDO LOVECRAFTIANO, amb José Carlos Somoza, Javier Olivares i Juanjo Braulio. Sala d’actes. 45’.

Resumen
Evento
Mesa sobre EL MUNDO LOVECRAFTIANO
Lugar
Centre Cultural la Petxina, Passeig de la Petxina 42 ,València,-46008
Comienza
24/11/2019
Finaliza
24/11/2019
Descripción
Diumenge 24 de Novembre 11’30 h. , amb José Carlos Somoza, Javier Olivares i Juanjo Braulio. Sala d'actes. 45’. i Presentació de "EL CAS DE CHARLES DEXTER WARD" - Entrada Lliure.