Javier Negrete

DISSABTE 13 DE NOVEMBRE A les 13’00 H

DIUMENGE 14 DE NOVEMBRE A les 11.30 H

javier negrete

Javier Negrete va nàixer a Madrid en 1964. És llicenciat en Filologia Clàssica i professor de grec, ja que exerceix des de 1991 en l’IES Gabriel y Galán de Plasència (Càceres). Té una filla anomenada Lydia.

Com a novel·lista i assagista ha publicat més de vint títols i cultivat diversos gèneres, i les seues obres han sigut traduïdes al francés, portugués, italià i grec. En literatura fantàstica, destaca la seua tetralogia de fantasia èpica Saga de Tramórea (2003-2011), composta per les novel·les L’Espasa de Foc, L’esperit del mag, El somni dels déus i El cor de Tramórea, que va trencar motles en una època en què els editors encara no s’atrevien a apostar per autors de gènere fantàstic en espanyol.

En els últims anys s’ha centrat sobretot a escriure sobre el món clàssic. Les seues novel·les històriques Salamina i L’espartà estan ambientades a la Grècia de les Guerres Mèdiques, mentre que La filla del Nil i Sertorio, el triat de la deessa blanca —de pròxima aparició— són de temàtica romana. Ha hibridat, així mateix, la fantasia i el gènere històric tant en Alejandro Magno i les àguiles de Roma com en Odissea i Senyors de l’Olimp —premie Minotaure i Prix Européen Utopiales a la millor novel·la estrangera de gènere fantàstic publicada a França—.

D’altra banda, cultiva la divulgació històrica amb obres com La gran aventura dels grecs i la seua història de Roma en diversos volums, dels quals s’han publicat Roma victoriosa i Roma invicta, i en breu apareixerà Roma traïda.