GEMMA SOLSONA ASENSIO

DIVENDRES DIA 5 DE NOVEMBRE INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ DE 13.00 A 14.00 H

DISSABTE 13 DE NOVEMBRE A les 16.30 H

DISSABTE 13 DE NOVEMBRE A les 17.00 H

DISSABTE 13 DE NOVEMBRE A les 19.50 H

gema solsona

Gemma Solsona Asensio és llicenciada en Comunicació Audiovisual, treballa en màrqueting i publicitat.

És també professora d’Escriptura Creativa i Relat i organitza tallers en biblioteques i llibreries. En el 2009 publica el seu primer llibre Valguamar, contes de llocs, amors i difunts (Fills de l’Hule) al costat de Tebu Guerra. En el 2012 gana el concurs literari Vila de Gràcia i és finalista de l’Ana María Matute (el seu relat va ser publicat en La teoria de Polch, d’Ed. Torremozas). Ha publicat en les antologies: «Què m’estàs comptant» (Fills de l’Hule, 2008), «Café amb lletres» (Fills de l’Hule, 2009), «Homenatge a Poe» (Artgerust, 2014), «Navidadoscuracasinegra» (P. A. E., 2015), «Explica’m un dia» (P. A. E., 2016), «Barcelona Gòtica» (Apatxe Llibres, 2016), «Vampirs a Barcelona» (Apatxe Llibres, 2017), «Doñana és art» (Suseya edicions, 2017), «Monstruari» (SECC, 2018), «Més macabres» (Maluma, 2019), «Hellven» (Suseya edicions, 2019), «Ende Interminable» (Tinta Porpra, 2020).

Ha sigut coordinadora de les antologies «Cuentamínate» (Fills de l’Hule, 2012) «Cuentopsia» (Fills de l’Hule, 2014), «Vol de bruixes» (Apatxe llibres, 2018), «Rebotigues» (Stonberg, 2019), «On les fades no s’aventuren» (Apatxe llibres, 2020) i «Ars Moriendi» (InLimbo, 2020). En el 2016 publica Miols (Stonberg, www.mismaullidos.com). En el 2019 gana el certamen «Terrorífiques II» i presenta el seu tercer lliure Casa volada (ed.Fus). En 2021, queda finalista en la XXI edició del certamen «Relats en Femení» organitzat per la Biblioteca Sagrada Família i publica el seu quart llibre de relats, en aquest cas de terror: Blancogramas (InLimbo).

brujas blancas hadas negras

Bruges blanques, fades negres (Apatxe Llibres)

Bruges, fades i xiquetes capritxoses, innocents o perverses. Espills que només diuen la veritat i gats divins. Jocs infantils un punt estranys, ombres desobedients i pastissos que estan… de mort. Aquest llibre conté el particular univers de bruixes i fades escrit per Gemma Solsona Asensio i il·lustrat per Judit García-Talavera, que inclou històries i imatges entremaliades i belles, amb un polsim de crueltat, horror i molts matisos. Catorze relats il·lustrats que, disfressats després del vel de la ironia o les paraules de un conte meravellós, oculten trames fosques i inquietants. Et donem la benvinguda a Bruges blanques, fades negres, un espai en el qual la màgia i el tenebrós t’esperen allí on menys imagines.

BRUJAS BLANCAS HADAS NEGRAS

EXPOSICIÓ BRUIXOTES BLANQUES FADES NEGRES

Duració: del 5 al 14 de novembre

Lloc: Biblioteca Patraix-Azorín (C/Assagador de les Monges, s/n)

L’exposició: «Bruges blanques, fades negres» és, abans de res, un homenatge a les bruixes. I sí, també a les fades. A l’ocult, la màgia i el meravellós. Un homenatge a través de set contes il·lustrats, per a adults, que giren entorn de la figura de les bruixes; i altres set que pretenen fer un volt de rosca a les històries de fades i buscar a l’horror que, moltes vegades, s’amaga a l’altre costat de l’espill o en l’interior del bosc. Contes foscos i maliciosos on quasi res és el que sembla. Aquesta exposició és una degustació d’aquesta joia blanc-i-negra: una mostra de les catorze il·lustracions de Judit García-Talavera que acompanyen els relats de Gemma Solsona Asensio. Làmines que creguen un univers paral·lel i complementari per a cadascun d’ells. Imatges i textos que emboliquen al visitant en una realitat, somiada o temuda, on el fantàstic aguaita sempre, si més no te l’esperes.

blancogramas

Blancogramas (InLimbo)

Amb Blancogramas, Gemma Solsona Asensio s’endinsa en la foscor del color blanc per a presentar-nos xiquetes que custodien un àngel en la golfa, una família que rendeix culte secret a Mary Poppins, un ancià obsessionat amb una dama espectral als carrers de Barcelona, o una jove que descobreix el perillosa que pot arribar a ser la seua millor amiga. Set relats de negror nívea, bells i terribles, dins de la millor tradició del cas estrany.

«En el seu nou llibre, Gemma Solsona també explora l’horror de la blancor i ens ofereix un estupend catàleg d’éssers i fenòmens que escapen als límits del real. Qui hi ha freqüentat els seus relats anteriors reconeixerà ací recurrències i obsessions: la infància, la monstruositat, l’evocació nostàlgica del passat, els espais domèstics assaltats per l’insòlit…»

Del pròleg de David Roas.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es steam-punk.jpg

Steampunk (Apatxe Llibres)

Deu autors contemporanis reten homenatge a clàssics de la literatura universal des d’un punt de vista steampunk.

Moby Dick, L’illa del tresor, Donetes, Blancaneu i els set nans, Pinotxo, Alicia al País de les Meravelles, El meravellós Mag de Oz, Peter Pan, Els viatges de Gulliver i Els tres mosqueters han servit d’inspiració per a crear històries ucrónicas i retrofuturistes.
Omple’t de sutge, banya’t en vapor i segueix a autòmats, naus inversemblants o científics bojos en aquests contes foscos i recreacions enginyoses d’aquests clàssics literaris.
Una combinació prodigiosa en la qual la fantasia no té límits.

Antologia coordinada per Júlia Díez

Incluye relats de Dioni

Rierol José A. Bonilla Júlia Díez José Antonio Fideu Martínez Ana García Herráez Pepa Mayo Greta Mustieles Salvador Josué Ramos Gemma Solsona Asensio Eduardo Vaquerizo
Il·lustracions d’Héctor R. Asperilla (Adepte Fosca)

donde las hadas no se aventuran

Fades (Apatxe Editors)

Un nodrit grup d’escriptores contemporànies s’endinsa en les ombres del bosc per a oferir-nos noves versions dels seus contes clàssics favorits.

En aquest volum, donem veu a les bruixes, als llops i als fantasmes per a recomptar, de la mateixa forma que van fer grans narradores com Angela Carter, la història de Ventafocs, Caputxeta Roja, La Reina de les Neus, Barba Azul o La Bella Dorment. Un encanteri, en forma d’històries fantàstiques, que aflora la part més fosca dels contes de fades.

«Per a mi aquest llibre de relats d’escriptores actuals que té vosté entre les mans, amic lector, benvolguda lectora, busseja en les térboles aigües del fossat del castell encantat. M’ho imagine com un grup d’exploradores que s’introdueixen en una selva, un món, un laberint, en el qual investiguen sense la pretensió de convertir-lo en parc d’atraccions per a xiquets i xiquetes. Bé al contrari, per a desconstruir l’antic artefacte i mostrar el revers chorreante de la pell del monstre».

Del «Pròleg» de Pilar Pedraza

Inclou relats d’Isabel

del Riu • Júlia Díez • Ana García Herráez • Mar Goizueta
Covadonga González-Pola • Arantza Larrauri • Cristina Martínez
Ana Martínez Castillo • Amparo Montejano • Greta Mustieles Salvador
Sofía Rhei • Solange Rodríguez Pappe • Alicia Sánchez
Gemma Solsona Asensio • Giny Valrís • María Zaragoza. Il·lustracions d’Elena Ibáñez.