Eva G. Guerrero

Dissabte 18 de novembre, 16:30

Eva G. Guerrero

Eva García Guerrero va nàixer a València. Llicenciada en Geografia i Història, es, va especialitzar en Arqueologia. Ha treballat sempre en l’àrea de cultura: com a tècnic en el Museu Valenciá d’Etnologia, professora en instituts de secundària i guia cultural. Actualment es dedica a l’escriptura. Ha publicat relats en antologies de diverses editorials, i ha sigut seleccionada en diversos premis literaris: primer premi en l’II concurs literari de relats Pascual Enguídanos 2016, finalista de l’II certamen Cápside-Cificom 2016, finalista dels II Premis Ripley de ciència-ficció i terror en 2018, seleccionada per a l’antologia Visiones 2018 i 2021 de l’AEFCFT.

Va pertànyer al grup d’escriptores del gènere de l’extraordinari Projecte Àrtemis. Va ser cocreadora i membre del podcast Artemusas 20.20, i condueix, al costat de María Tordera, el club de lectura de l’extraordinari.També ha publicat contes en revistes de gènere nacionals i internacionals: Mossegador, Tártarus i Windumanoth. En 2023 col·labora en l’Excelsius i participa amb un relat traduït a l’anglés en el projecte Spansion del Festival Celsius 232.

La seua primera novel·la de gènere Huella 12, tecno thriller de ciència-ficció, la va publicar amb Apatxe llibres. 2020.

La seua segona novel·la, Planeta Olvido, fantasia contemporània, també amb Apatxe Llibres, es va publicar al juny de 2022.

La seua tercera novel·la, Asimilación, noir de ciència-ficció, es va publicar amb Apache al maig de 2023.

Asimilación (Apache Libros)

En un futur pròxim… Europa viu amenaçada pel feixisme. Marlín, neta del Gabriel Chabrol, ministre d’Assimilació Cultural durant la dictadura de Laguna, i el caçador de nazis César Acosta, s’enamoren en territori del Consens.

La fràgil felicitat de la parella es trenca quan César pateix un estrany accident al qual sobreviu miraculosament gràcies a la biogenètica. La recuperació és lenta, el seu marit ni tan sols sembla el mateix. Desesperada, Marlín ho trasllada a Casa Tornés, a l’Alt Empordà, amb el propòsit que sane en un mitjà més amable. En la mansió, símbol del règim anterior, comptarà amb la inestimable ajuda de Lupín, l’androide domèstic que Gabriel, enginyer biorrobótico, va construir per a ella.

Allí, Marlín ha d’enfrontar-se als fantasmes que poblen la casa de la seua infància, a les sospites que amenacen amb devorar la seua relació, a foscos complots polítics que afonen les seues arrels en el passat. En la llar que tant estranyava descobrirà térbols secrets familiars que es llisquen al present des d’uns vells quaderns de laboratori que porten per títol ASSIMILACIÓ.