Emilio Bueso

Emilio Bueso

Emilio Bueso

(Castelló, 1974). Influït en els seus començaments pel realisme brut, la seua trajectòria com a autor s’ha centrat finalment en la ficció especulativa.

Emilio és enginyer i va ser professor de la Universitat Jaume I fins que els seus llibres van començar a devorar-ho viu.

Després de publicar Nit tancada (Verbigràcia, 2007), una història de fantasmes de tall clàssic, apareixen les seues novel·les Diàstole, una visió gens convencional de la figura del vampir i Zenital, una mirada apocalíptica a un futur sense combustibles fòssils (Salt de Pàgina, 2011 i 2012).

Ambdues obres van ser guardonades amb el Premi Celsius a la millor novel·la de fantasia, ciència ficció i terror de la Setmana Negra de Gijón.

Després d’Aquesta nit cremarà el cel (Salt de Pàgina, 2013), un biothriller sorprenent que conjumina terror i western en els desolats espais verges de Canadà, va fer un volt de rosca a l’horror còsmic més lovecraftiano amb Estranys eones (Valdemar, 2014), una història bruta i esquinçadora que també va resultar guanyadora del Premi Nocte de novel·la.

El conjunt dels seus relats ha sigut compilat en Ara intenta dormir (Valdemar, 2015), alguns dels quals van obtenir premis com el Domingo Santos (2009).

En l’actualitat està rematant Els ulls guerxos del sol (Gigamesh, 2016-2019), una trilogia biopunk avantguardista i destrossadora.

Emilio Bueso

Emiilio Bueso – Fotografía: Gerard García

Presenta: ANTISOLAR

Antisolar

Resumen
Evento
Presentació del Llibre "*Antisolar" d'Emilio Bueso
Lugar
Golem Fest, Centre del Carme Carrer del Museu, 2,València,València-46003
Comienza
08/12/2018
Finaliza
08/12/2018
Descripción
12’00 h. Presentació de ANTISOLAR (Gigamesh) d'Emilio Bueso, acompanyat per Ricard Ruiz. Aula Capitular. 30’ - Entrada Lliure