Elia Barceló – GOLEM DE HONOR

DISSABTE 13 DE NOVEMBRE A les 19.10 H

Elia Barceló

Elia Barceló (Alacant, 1957). Se la considera una de les escriptores més versàtils de la narrativa espanyola i és una de les autores de major prestigi en l’àmbit de la fantasia i de la ciència-ficció. Ha publicat trenta novel·les, realistes, criminals, històriques…, unes per a adults i altres per a joves, i uns setanta relats, a Espanya i a l’estranger. Ha sigut traduïda a vint idiomes amb gran èxit de públic i crítica, i s’ha consolidat com una de les veus espanyoles més internacionals de la narrativa actual. És autora d’obres de gran èxit com El color del silenci, El secret de l’orfebre, Les llargues ombres, El ressò de la pell i La nit de plata.

Ha obtingut nombrosos premis, entre els quals destaca el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2020 per L’efecte Frankenstein. Durant molts anys va ser professora d’Estudis Hispànics en la Universitat de Innsbruck, a Àustria. Ara es dedica a l’escriptura a temps complet.

disfraces terribles

Disfresses Terribles (Roca Editorial)

LA GRAN NOVEL·LA D’ELIA BARCELÓ. MÉS DE 500.000 LECTORS.SECRETS I MENTIDES. MEMÒRIA I DESIG.UN MAGISTRAL JOC NARRATIU QUE ET SEDUEIX DES DE LA PRIMERA PÀGINA I T’ACOMPANYA, PER LES CALLES DE PARÍS, FINS A UN SUBLIM I INESPERAT FINAL.

«Elia Barceló aprofundeix en cada detall dels cors dels seus herois i troba la paraula justa per a les emocions més profundes».

WOMAN

Una novel·la entre realista i criminal, en la qual un biògraf indaga en les disfresses —tan terribles com el que oculten— d’una existència misteriosa que, a poc a poc, es va implicant en la seua pròpia.

En els anys setanta, el prestigiós contista argentí Raúl de la Torre, resident a París, va saltar a la fama en publicar la seua primera novel·la. La seua popularitat com a novel·lista de el boom va créixer amb les seues següents obres, el seu segon i inesperat matrimoni i la seua implicació política. Tot això ho col·loca en el punt de mira de les cròniques de societat quan decideix descobrir públicament la seua homosexualitat o quan es coneix el seu suïcidi d’un tir. Molts anys després, el jove crític francés Ariel Lenormand s’embarca en la biografia de l’escriptor entrevistant als qui el van conéixer: el seu editor, els seus amics i, sobretot, Amelia, el seu desconcertant i sofisticada primera esposa, companya i suport de l’autor al llarg de la seua vida. Però el misteriós món que envoltava a l’escriptor amenaça amb convertir-se en part de la vida del biògraf. Quines fosques pressions ho van portar a la confessió de la seua homosexualitat en una època en la qual ningú ho feia? Per què es va suïcidar? Quin és el terrible misteri que amaga la seua obra novel·lística? Per què menteixen els testimonis després de tants anys?

la noche de plata

La nit de plata (Roca Editorial)

Viena, 1993. Una xiqueta espanyola desapareix en un mercadito de Nadal.

Viena, 2020. La policia troba un esquelet infantil al jardí d’una casa dels afores. És el començament d’una cosa pitjor.

Carola Rei Roig, especialista en segrestos i homicidis infantils, i mare de la xiqueta desapareguda vint-i-set anys arrere, ara en excedència de la policia espanyola, torna a Viena amb l’encàrrec amistós de desfer la biblioteca d’un marxant d’art recentment mort. Juntament amb el seu amic i col·lega, el comissari Wolf Altmann, es veurà embolicada en una trama ue posarà en evidència que ningú és el que sembla i que un mai acaba de conéixer als altres, ni tan sols a si mateix.

El que semblava un cold case es complica quan, ara que tot havia quedat quasi definitivament arrere, una altra xiqueta desapareix en un mercadito de Nadal de la ciutat imperial de Viena, l’esplendorosa ciutat de la música i l’art, que oculta després de les façanes de les seues belles cases els més foscos secrets.