Eduardo Moreno Alarcón

Dissabte 18 de novembre, 13:25

Eduardo Moreno

Eduardo Moreno Alarcón (La Roda, Albacete, 1974). Imparteix classes de narrativa fantàstica en la UCLM i UNED. Ha publicat les novel·les Entrevista amb el fantasma (Premium, 2014), finalista del VIII Premi de Novel·la Alzina de Plata, La fuente de las salamandras (2017), Sonata de mujer (2018), finalista del XXXVII Premi Felipe Trigo, Anotaciones del espejo (Tandaia, 2019), Premi Jerònim de Salazar de Novel·la Històrica, i La prosa de los insignificantes (Premium, 2021), XIV Premi de Novel·la Alzina de Plata. Sucesos de otro lugar (Gaspar & Rimbau, 2020) reuneix els seus contes de terror i fantasia.

En 2019 va ser premiat en els Naji Naamen Literary Prizes del Líban. Seleccionat en diverses antologies (Sueños de opio, 2012 o Efemèride, 2020).

Autor de Esconde la mano, obra teatral inclosa en la Xarxa d’Arts Escèniques de CLM, basada en el cas de la mà tallada.

Col·labora en mitjans digitals (Absolem, Cosmoversus). Des de 2018 coordina un club de lectura dedicat al gènere fantàstic

Ojos de vidrio (InLimbo)

Ojos de vidrio és una novel·la sobre el mal, eixe que respira en els nostres gens ancestrals i que ens és inherent, com una bèstia imprevisible que escomet per instint, sense regles. No importa on, perquè els entorns més pròxims, eixos en els quals mai passa res, són propicis a l’asfíxia dels traumes, als secrets que oprimeixen. En esta novel·la el terror té forma de llar, de família, d’amigues, la forma d’un poble tancat sobre si mateix.

Alejandra és una preadolescent inadaptada, en ple canvi físic, atrapada en un món opressiu, perseguida per fantasmes del passat i del present. Ojos de vidrio aprofundeix en la seua psique més fosca, en el si íntim de la por. Perquè la nit viu en ella. I com escapar quan el terrible habita dins de tu?