Eduardo Almiñana

Diumenge 19 de novembre, 12:30

Eduardo Almiñana. Foto: Esther Fuentes

Eduardo Almiñana (València, 1987) és escriptor i periodista. Col·laborador de València Plaza des de fa huit anys, on publica setmanalment sobre literatura en la seua secció La llibreria, col·labora també amb altres mitjans i esdeveniments d’art, cultura i pensament.

Uzumut (Osadía Ediciones)

Un fenomen de noranta-set segons de duració sacseja la realitat i possibilita tot tipus d’esdeveniments que afecten el temps, a l’estadística, a la fe, a les religions, a la vida i a la mort, a la lucidesa, a la capacitat per a empatitzar, al dolor, a la reproducció humana, a la gravetat, al llenguatge.

“Les vint-i-set peces d’Eduardo Almiñana que componen Uzumut no són contes quàntics, ni tan sols contes: són textos filosòfics tan prompte breus i
tallants com a elegants històries amb aspecte de ciència-ficció, numerats de manera que una els llig amb creixent fruïció des del moment en què, arribada al tercer, cau com una núvia gòtica en braços de l’autor murmurant: «Porta’mon vulgues encara que no tinguem més que noranta-set segons»”, Pilar Pedraza, del pròleg.