Covadonga González-Pola

Dissabte 18 de novembre, 20:50

Covadonga González-Pola

Covadonga González-Pola és escriptora, formadora en escriptura creativa i assessora literària, a més d’ambientòloga.

Ha publicat El gen. Las ruinas de Magerit, El Hombre del Vestíbulo y Los Cazatesoros de Llanes, Las niñas ya no quieren ser princesas, El bosque de Sleipnir, DeseHadas i No es no. Ha participat en diverses antologies, com Chikara: el poder de la naturalesa, Casa d’hostes, Fuenlabrada Fantàstica, ANTERGO, Fantasies populars o Bestiari del sobrenatural, Terrorífiques El vigilant de les Estreles, El futur és bosc o Vol de Bruges, a més ha coordinat i editat obres col·lectives com Stardust for Bowie, D’espills negres (i serfs d’un déu digital), Rapsòdia per a la reina…, Terrorífiques II, Monstruoses, i Ende interminable.

Treballa com a assessora d’escriptors novells i impartint formació en escriptura. És la fundadora de l’Escola d’Escriptura Negra Porpra. El seu canal associat, Escola Negra Porpra, va ser el primer a oferir tallers literaris per a escriptors en format vídeo i en l’actualitat compta amb més de trenta mil seguidors. Creadora de la comunitat d’escriptors Magerit i directora del programa de ràdio Negra Porpra i de l’editorial del mateix nom, publica articles en la revista Culturamas i en la revista TELOS, de Fundació Telefònica.

Oculta y mágica. Una antología astur (Apache Libros)

Des de les muntanyes majestuoses fins a les valls encantades, estes històries et transportaran a un univers de tradició, mitologia i folklore.

En estes pàgines trobaràs relats plens de personatges inoblidables i situacions extraordinàries: llegendes de les xanas, éssers màgics que habiten en els rius i fonts asturianes, disposades a concedir desitjos a aquells que les troben, boscos ombrívols, on els follets i les meigas tixen encanteris i secrets.

I també, descobriràs fets i mites ocults de la història d’Astúries: el poble vaqueiro, el vampir d’Avilés o la Dama de Negre de Gijón.

Estos relats asturians et transportaran a un món de tradicions antigues, on les muntanyes semblen cobrar vida i les llegendes es converteixen en realitat.

A més, esta obra recupera l’obra del pintor César González-Pola, reconegut representant de l’escola paisatgística asturiana.