Chus Sánchez

Dissabte 18 de novembre, 17:50

Chus Sánchez

Chus Sánchez és periodista i escriptora de novel·les i relats, i va guanyar en 2016 el Premi Arjona de Relat Breu i en 2017 va ser finalista del Premi de Novel·la Curta de Terror Ciutat d’Utrera. Es autora de les novel·les La cripta de las estrellas i Mi vida al desnudo. Diari sense secrets que es pre-van asseure a la Biblioteca Pública de Nova York (2015), després de publicar-se esta última en un blog que va comptar amb milers de seguidors. La seua següent obra, Nadie se conoce (2019) acaba de ser traduïda a l’italià. Ha publicat el llibre il·lustrat de relats Eligieron ser libres (2019), en el qual narra biografies de dones espanyoles quasi desconegudes de diferents èpoques les vides de les quals van ser catalogades com res exemplars, encara que per la seua lluita i re-beldía mereixen ser rescatades i figurar en els llibres d’Història.

En 2022 ha sigut finalista del concurs Mil Paraules &+ Woman que organitza la Ca-dena Quatre i guanyadora del VII Certamen Males Arts de Novel·la de Fantasia, Terror i Ciència-ficció amb la novel·la La història que jamás dejé de escribir..

La historia que jamás deseé escribir (Malas Artes)

Encara que cregues que estàs davant una novel·la fantàstica La història que mai vaig desitjar escriure es basa en delirants fets reals que van succeir en el segle XIX. Durant eixa centúria en la qual epidèmies i afeccions com la tuberculosi delmaven la població, uns quants privilegiats es van llançar a la cerca desesperada d’un miracle que els sanara.

Poten-tados i aristòcrates van arriscar el que tenien per a obtindre una prestigiosa medicina proce-donen-te d’Egipte famosa durant l’Edat mitjana: Mumia vora. Després de segles d’oblit, este producte va entrar en circulació de la mà de perilloses bandes organitzades que combina-rom la seua venda clandestina amb la falsificació d’antiguitats i el trànsit de cadàvers. Els rastrejadors més agosarats van acabar a Egipte tractant de trobar per si mateixos el preuat remei que se’ls negava a Europa. Entre estos eixelebrats viatgers es troba la pro-tagonista d’esta història, una dona adinerada capaç d’enfrontar-se a qualsevol obstacle per salvar a l’amor de la seua vida.