Cat Rambo

Dissabte 26 de Novembre, 18.40

Cat Rambo (1963), guanyadora del premi Nebula, viu, escriu i imparteix classes en algun lloc d’Amèrica del Nord, pel pacífic nord. Ha publicat més de dos-cents relats.

Camina pel costat esquerre de la carretera, com a ardent feminista, esperant trobar-se algun dia amb l’era post-capitalista. Creu que els éssers humans tenen la responsabilitat de comportar-se de manera ètica amb altres éssers. Creu en la pau, l’afabilitat i en el tracte a la terra amb l’amor i el respecte que mereix. Creu que les grans corporacions són intrínsecament antihumanes i corruptes, i que la seua participació en la política és un pas donat en molt mala direcció. Està convençuda que l’art té el poder de canviar mentalitats i, per tant, cultures senceres.

La mecánica secreta del mundo (La máquina que hace PING!)

L’herència enverinada que, després de dedicar tota la seua vida a realitzar espectacles de màgia, li deixa una àvia a la seua neta. Un planeta habitat per persones fetes de porcellana. Xicotets electrodomèstics que cobren vida. Un esgarrifós joc basat en una curiosa immortalitat. Les eleccions a la presidència de la comunitat de veïns d’una urbanització habitada per déus i éssers fantàstics. Fades mecàniques. Sirenes creades genèticament. Estranyes clonacions, trasplantaments de personalitat i records.

A través de tots aquests escenaris i personatges, Cat Rambo aprofundeix en les relacions humanes, en els dolors que tantes vegades provoquen i en les diferents maneres d’enfrontar-los.

Aquesta antologia inclou el relat amb el qual l’autora ha guanyat el premi Nebula.