Carlos Pitillas Salvá

Dissabte 26 de Novembre, 13.25

Carlos Pitillas Salvá (Madrid, 1982) és doctor en psicologia. Imparteix classes de psicologia del desenvolupament i psicoanàlisi en la universitat i, al llarg de la seua carrera, s’ha especialitzat en qüestions com el trauma, el desenvolupament infantil o els conflictes en les relacions pares-fills. És autor del llibre de relats Sorolls humans (Eolas, 2021) i de l’assaig Soc el que em persegueix: el terror com a ficció del trauma (Dilatant Ments, 2021), coescrito al costat d’Ismael Martínez Biurrun.

Ruidos humanos (Eolas)

Des de l’habitació de la mare morta han començat a arribar estranys sons. Un matrimoni visita la casa buida en la qual, tots els anys, es repeteix un traumàtic ritual infantil. En un futur distòpic, una Biblioteca humana emmagatzema les restes de la memòria dels homes. Una collita d’immigrants ofegats floreix cada dia a la platja d’una urbanització de luxe. La consciència d’una dona embarassada s’ompli de lapses en els quals ressona una veu aliena.

Aquests i altres plantejaments són els que vertebren els dotze relats de Sorolls Humans. Amb l’estil i les atmosferes pròpies de la narrativa de l’insòlit, aquest llibre llança una mirada sobre algunes de les ombres que marquen la infància i l’adolescència: la violència subterrània en les relacions entre pares i fills, el trauma que travessa les generacions, el poder fosc del passat, la repetició o la pèrdua. En tots aquests contes, la nostra humanitat es presenta com un escenari d’eixordadors, indesxifrables sorolls.