Ariadna Castellarnau

DISSABTE 13 DE NOVEMBRE A les 13.30 H

DIUMENGE 14 DE NOVEMBRE A les 12.30 H

ariadna castellarnau

Ariadna Castellarnau (Lleida, 1979) és llicenciada en Filologia Hispànica i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona. Entre els anys 2009 i 2016 va viure a Buenos Aires, on va treballar com a periodista cultural per als principals mitjans periodístics del país. Els seus articles han aparegut en el Suplement Pàgina 12, del diari Radar, i en el suplement de cultura del diari Perfil. També ha publicat cròniques periodístiques per a les revistes Amfíbia (l’Argentina) i Etiqueta Negra (el Perú). Com a escriptora, els seus contes formen part de les antologies Panorama Interzona (Interzona) i Extrema Ficció (Antologies Entremaliada) i la seua primera novel·la, Crema, va ser guardonada amb el Premi Internacional Les Amèriques a la millor novel·la hispanoamericana de 2015.

la oscuridad es un lugar

La foscor és un lloc (Destinació)

En aquest llibre, l’escriptora Ariadna Castellarnau s’endinsa en el terreny de la fantasia fosca per a explorar el costat estrany i tenebrós de les relacions humanes. Una xiqueta que es refugia en la selva fugint de la seua família coneix a un adolescent salvatge que tracta d’ajudar-la; dos germans, un dels quals té una particularitat que ho converteix en un ser fascinant, competeixen pel protagonisme familiar al costat d’uns pares absents; una parella en una illa tracta de trobar un sentit a la seua vida mentre decideix què fer amb un misteriós bebé que apareix abandonat enfront de la seua porta.

Els protagonistes d’aquestes històries són mares, pares, germans, fills i filles que es mouen en un territori incert, curvilini. A Ariadna Castellarnau li agrada portar als seus personatges a la trobada del cas estrany, no perquè pretenga que els ocórrega gens meravellós, sinó perquè és en aqueix espill retorçat on poden veure’s millor, descobrir qui són veritablement.

Ariadna Castellarnau és una de les veus més rellevants de la narrativa actual en espanyol.